Prva meč lopta za Sutjesku

"Ne treba zaboraviti da su savladali Rudar u Pljevljima, remizirali sa Budućnosti pod Goricom, što pokazuje da nas čeka težak zadatak", rekao je Petar Perošević, univerzalac Sutjeske
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 10:04h

Sutjeska ima šansu da priđe na još korak bliže tituli - ako izabranici Dragana Radoičića drugi put ovog proljeća savladaju Petrovac na neutralnom terenu u Podgorici, mogli bi već da hlade šampanjac.

Posao Nikšićanima možda i olakša Zeta, koja u najzvučnijem meču 25. runde Telekom 1. CFL dočekuje Budućnost. Iako osam kola prije kraja imaju sedam bodova manje od vodeće Sutjeske, Podgoričani poručuju da još nisu odustali od borbe za titulu.

Mladost će dva sata prije ostalih mečeva pokušati da protiv zahuktalog Rudara prekine očajnu seriju u drugoj polusezoni, dok će se na sjeveru voditi prava bitka za opastanak - Jedinstvo u Bijelom Polju dočekuje Mornar.

Najteže gostovanje do kraja

Jesenji prvak uoči novog gostovanja nema namjeru da posustane. Nikšićani bi prije meča mogli da se zahvale Petrovcu, koji im je prošle sedmice napravio uslugu i zaustavio Budućnost, ali na terenu neće biti sentimentalnost - Jovović i društvo će pokušati da nastave seriju pobjeda, čime bi uz povoljne vijesti iz Golubovaca zavjesa na sedmi šampionat Crne Gore, kada je u pitanju titula, mogla da bude spuštena znatno ranije...

"Petrovac je u drugom dijelu sezone dokazao da ima dobar tim. Ne treba zaboraviti da su savladali Rudar u Pljevljima, remizirali sa Budućnosti pod Goricom, što pokazuje da nas čeka težak zadatak. Ipak, forma nam je u usponu i nemamo namjeru da prekidamo pozitivanu seriju. Po meni, ovo je najteže gostovanje do kraja prvenstva. Igraćemo hrabro, onako kako i dolikuje ekipi koja želi da sačuva dobru poziciju. Neće biti lako, ali spremni smo da odgovorimo na postavljeni zadatak. Neuspjeh ne bi bio ni remi, ali nova pobjeda bi nam puno značila", rekao je Petar Perošević, univerzalac Sutjeske.

Petrovčanima, s druge strane, ovog proljeća očigledno prija podgorički vazduh. Igraju kao preporođeni, a potvrda dobrih partija vidljiva je u plasmanu koji je zadovoljio sve u klubu i nadmašio ambicije. Ali takva trenutna situacija neće uspavati četu Milorada Malovrazića uoči novog okršaja sa Sutjeskom na kampu FSCG na Starom aerodromu.

"Imamo respekt prema svima, ali se ne bojimo nikoga. Pokazali smo da smo jaki kao kolektiv i da uvijek iskoči pojedinac koji je u službi tog kolektiva. I dalje smo u seriji jakih i teških mečeva, ali mi imamo svoj cilj i plan. Trenutni plasman nije slučajan, a želja nam je da nastavimo u istom ritmu. Znamo da gosti gaje šampionske ambicije, a na nama je da ostvarimo one koje mi imamo. Hrabro, borbeno, mudro i strpljivo. To je naša deviza u koju se uzdamo", rekao je Malovrazić, koji ne računa na suspendovane Radulovića i i Leverdu, te na povrijeđene Perutovića i kapitena Mihailovića.

Oslabljeni prvak vjeruje u tradiciju

Budućnost gostuje na Trešnjici, gdje je slavila čak šest puta na posljednjih sedam mečeva (uključujući i Kup), uz samo jedan remi.

Da li će ta impresivna serija pomoći ekipi Radislava Dragićevića da prebrodi igračke probleme (nema povrijeđenih Radonjića, Golubovića i Radunovića, suspendovanog Nikole Vukčevića) i sačuva kakve-takve šanse za titulu?

"Nismo odustali od borbe za duplu krunu, i nećemo odustati dok god bude teoretske šanse. Petrovac igra sa Sutjeskom i vjerujem da može da je zaustavi, kao što je zaustavio nas. Ali, prije svega, mi moramo da pobijedmo Zetu, jer bi bez naših pobjeda sve bilo uzalud. Biće teško na Trešnjici, kao i uvijek, posebno bez fudbalera koji nam nedostaju, ali borićemo se", kaže napadač Budućnosti Darko Nikač.

Trener Dragićević opet će izvesti postavu sa tri fudbalera koji su klasični napadači (Nikač, Adrović i Mugoša), ali neće se skroz otvarati - sredinu terena mogao bi da pojača jedan od tinejdžera, Kažić ili Raičković.

Zeta je poražena dva puta zaredom, od Rudara i Čelika. Momci Darka Šuškavčevića se nadaju da će prekinuti seriju protiv najvećeg rivala.

"Vraćaju nam se Burzanović, Kaluđerović i Ivanović. Sa njima smo dosta jači i vjerujem da možemo do pobjede, iako Budućnost dolazi u nezgodno vrijeme, nakon dva poraza", kaže napadač Zete Aleksandar Boljević.

Rudar nastavlja seriju?

Dvije serije, pozitivna i negativna, sudariće se danas na Starom aerodromu, kada se sastanu Rudar i Mladost. Pljevljaci su, naime, vezali tri pobjede, dok Podgoričani još nemaju pobjedu u drugoj polusezoni.

"Mislim da možemo da nastavimo tamo gdje smo stali. Jeste da sam dao gol protiv Mogrena, ali mi je važnije što smo vezali tri pobjede, a planiramo i četvrtu. Nije da ovim potcjenjujem Mladost, naprotiv. Od kada sam u Rudaru nijednom nam nije bilo lako u Podgorici, čak su nas, kada se najmanje očekivalo, nadigrali i porazili. Ali, mislim da kada smo kompletni i kada odigramo po dogovoru, možemo do bodova. Mladost ima iskusne i kvalitetne igrače, ali se nadam da će naša serija potrajati", kaže napadač Rudara Nenad Stojanović.

Mogren je izgubio čak pet puta na posljednjih šest mečeva, čime je ekipa Brana Milačića stigla na samo četiri boda od “crvene zone”. Prva prilika za vađenje, ali kakva, je danas u Budvi protiv Čelika.

"Nismo u poziciji da prijetimo, posebno ne Čeliku, koji je jedna od boljih ekipa u ligi. Biće teško, ali igramo na našem terenu i pokušaćemo da izvučemo povoljan rezultat - ističe Marko Đurović, napadač Mogrena.

Iz Čelika, s druge strane, poručuju da neće dozvoliti da se niko vadi protiv njih...

"Mogren se nalazi u rezultatskoj krizi. Ipak, ta činjenica neće nas zavarati da se opuštimo, s obzirom da Budvani imaju tim za respekt. Pokušaće pobjedom da prekinu negativan niz. Međutim, ako budemo na visini zadatka na novu radost moraće pričekati. Jednostavno, nećemo dozvoliti bilo ko da se vadi protiv nas. Nastupićemo oslabljeni, ali imamo dostojne zamjene da odgovore na postavljene zadatke. Neriješen rezultat ne bi bio neuspjeh, ali da ponovim pokušaćemo da osvojimo cijeli plijen", ističe Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

U Lovćenu lakše dišu nakon dvije uzastopne pobjede, ali prava borba za opstanak zapravo tek počinje. Na redu je gostovanje Grblju...

"Ušli smo u dobru seriju i uradićemo sve da nastavimo niz. Grbalj je u prvenstvu ispunio cilj, tako da će biti fokusiran na Kup, što ćemo pokušati da iskoristimo", kaže defanzivac Lovćena Vanja Tatar.

Jedinstvo i Mornar u Bijelom Polju biju direktnu bitku za opstanak.

"Imamo imperativ pobjede i sigurno da neće biti lako jer i gostima gori pod nogama. Međutim, vjerujem u naš kvalitet i učinićemo sve da savladamo protivnika. Nemamo prava na grešku u ovom susretu, tako da ćemo napasti od prvog minuta i mislim da Mornar nema šta da traži u Bijelom Polju", kaže napadač Jedinstva Nemanja Đurović.

"Ovo je za nas, makar do sada, meč sezone. Jer mnogo toga možemo da dobijemo, ali i izgubimo. Problem je što i našem rivalu situacija nije idealna, i što u baš meču sa nama vide svoju priliku. Doveli smo sami sebe tu gdje jesmo, i sada je red zbog svih onih koji nas podržavaju da im vratimo pravom mjerom. Neće biti lako, u to ne sumnjam. Ali i ne očekujem da će Jedinstvo srljati od samog starta. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je najbolji igrač Barana Danilo Ćulafić.

Parovi 25. kola

Grbalj - Lovćen (16.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Mladost - Rudar (14.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Mogren - Čelik (16.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Zeta - Budućnost (16.00) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Petrovac - Sutjeska (16.00, Kamp FSCG) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Jedinstvo - Mornar (16.00) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Galerija

Bonus video: