Mogren poražen u Pljevljima

U nastavku, domaći su se orijentisali na kontre, a gosti, nemajući drugog izbora, bili i hrabriji, ali i opasniji i konkretniji, što im se isplatilo u 58. minutu
0 komentar(a)
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Mogren - Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.04.2013. 08:14h

Jedna od boljih ovosezonskih utakmica viđena je pod Golubinjom, a nakon dosta uzbuđenja, šansi, lijepih akcija, i što je najvažnije golova, bodovi su zasluženo pripali Pljevljacima.

Domaćini su već u 6. minutu stigli do prednosti. Sjajno je sa lijeve strane centrirao Vlahović, gađao „u trepavicu“ Stojanovića, uslijedio je trzaj glavom a potom i lopta u desnom uglu Butorovićevog gola.

Nisu se „rudari“ opustili, nastavili su da prijete i pritiskaju, povremeno i da opasno ugrožavaju mrežu Mogrena, ali su naredne dvije prilike propustili gosti.

Prvu, nešto manje izglednu, Đurović glavom u 30. minutu, a drugu stopostotnu Đoković u 32, kada je bio sam ispred Vukliša, ali je, najblaže rečeno, katastrofalno šutirao pravo u golmana Rudara.

Već u narednom minutu volej Vlahovića sa sedam metara završio je preko gola, potom je propala kontra Pljevljaka tri na jedan, pa promašaj Alića, da bi konačno, iz gužve, za 2:0, pogodio Petrović u 43. minutu.

U nastavku, domaći su se orijentisali na kontre, a gosti, nemajući drugog izbora, bili i hrabriji, ali i opasniji i konkretniji, što im se isplatilo u 58. minutu.

Vujović je centrirao, a Đurović sačekao loptu na drugoj stativi i sa dva metra ubacio je u mrežu, za neizvjesnost.

Međutim, ona je trajala samo do 67. minuta, dok se štoper Petrović opet nije preselio u šasnaesterac Mogrena, gdje je sačekao ubacivanje Vlahovića.

Ipak, da u Rudaru ne bi pomislili da su obezbijedili trijumf, pobrinuo se Radišić koji je samo dva minuta nakon trećeg gola domaćina pogodio za 3:2.

Ali, ni snage, ni povoljnih prilika da eventualno stignu do remija, Budvani nisu imali.

"Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, onda su se u nastavku naši igrači previše opustili i uveli nas u neizvjesnu završnicu, ali smo na kraju ipak ostvarili zasluženu pobjedu koja nas je zadržala na trećoj i malo približila drugoj poziciji. Raduje me forma momaka i ova serija trijumfa", kazao je pomoćni trener Rudara, Mirko Marić.

"Dobra utakmica, mi solidni, protivnik bolji i zasluženo je slavio. Međutim, nemam šta da zamjerim mojim mladim igračima, čak ni na greškama zbog kojih smo primali jeftine golove. Važno je da se kod njih vidjela želja, htjenje, borbenost, samo nek tako nastave i biće bodova u narednim utakmicama", rekao je trener Mogrena Branislav Milačić.

Rudar - Mogren 3:2 (1:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 800. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Stojanović u 6, Petrović u 43. i 67. minutu za Rudar, Đurović u 58. i Radišić u 69. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Brnović (Rudar), Đoković, Đurović, Lagator (Mogren).

Rudar: Vukliš 7, Jovanović 6,5, Jeknić 6,5 (Šljivančanin), Nestorović 7, Igumanović 7, Brnović 7, Vlahović 8, Stojanović 7 (Nerić), Petrović 8, Alić 7, Rustemović 6,5 (Sekulić).

Mogren: Butorović 6, Ivanović 6,5, Milošević 6 (Racković 6,5), Bojić 7, Radišić 7, Lončar 6,5 (Ćosić), Mijušković 6,5, Lagator 7, 5, Đurović 7, Đoković 6, Vujović 7.

Bonus video: