Čelzi, Benfika i Fener na korak od polufinala

Čelzi, Benfika i Fenerbahče na korak su od plasmana u polufinale Lige Evrope, nakon prvih mečeva četvrtfinala
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 21:31h

Ipak, treba sačekati revanše, jer nijedna ekipa ne može da se pohvali da će turistički na uzvratnu utakmicu, koja se igra već narednog četvrtka.

Četvrti putnik u četvrtfinale mogao bi da bude Bazel, ne samo zbog sjajne igre i odličnog rezultata protiv Totenhema u Londonu (2:2), već i zbog povrede najboljeg igrača protivnika Gareta Bejla u posljednjem minutu.

"Plašim se da je završio sezonu. Iskreno se nadam da se varam", napisao je na Tviteru legendarni engleski golgeter Gari Lineker, nakon što je Bejl iskrenuo zglob.

Velšanin ionako nije bio ni blijeda sjenka svojih vrhunskih izdanja ove sezone, a kada je tako onda se i Švajcarci poigravaju u Londonu.

Prevođeni sjajnim 20-godišnjim Egipćaninom Mohamadom Salahom, koji je prošlog ljeta došao iz Al Mokavlnon Al Araba, popularni "rot-blau" (plavo-crveni) odigrali su sjajnu partiju na Ostrvu i propustili priliku da već večeras rezervišu kartu za polufinale. Fudbaleri Bazela imali su 2:0 i veliku šansu Štokera da daju i treći gol, kada je stigao kraći nalet Totenhema za konačnih 2:2.

"Loše smo počeli utakmicu, to nas je koštalo. Na kraju smo dobro izvukli i remi. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo u Švajcarskoj", kazao je golman Totenhema, Bred Fridel.

Povratak u golgetersku formu Fernanda Toresa odveo je Čelzi do odličnih 3:1 protiv Rubina, tima koji je u bliskoj prošlosti znao da šokira Barselonu, a nedavno je eliminisao i aktuelnog osvajača Lige Evrope Atletika.

Ipak, odlazeći trener Čelzija Rafa Benites nije bio skroz zadovoljan...

"Čeka nas pakao u Moskvi, Rusi će napadati i samo napadati. Penal nas je šokirao, bila je to prestroga odluka (ruka Terija), ali nismo mogli ništa da promijenimo, morali smo da jurimo treći gol. Dali smo ga, a ja sam očekivao i četvrti", kazao je Španac.

Benfika je gubila od Njukasla, a onda se naljutila - Moreno, Lima i Kardozo napunili su mrežu Engleza i napravili veliki korak ka polufinalu.

"Sve je bilo dobro, do onog penala za Benfiku za 3:1. Sada će biti puno teže", riječi su Alana Perdjua, trenera Njukasla.

Lacio se u paklu Istanbula držao do 78. minuta, a onda su fudbaleri Fenerbahčea u furioznom finišu sa igračem više (isključen Onazi iz Lacija u 47. minutu) maltene čekirali kartu za narednu rundu. Vebo iz penala, pa Kajt nakon prekida, zapalili su stadion "Šukru Saračoglu"...

Rezultati:

Benfika - Njukasl 3:1

Moreno 25, Lima 65, Kardozo (penal) 71 - Sise 12

Totenhem - Bazel 2:2

Adebajor 40, Sigurdson 58 - Štoker 30, Frej 34

Čelzi - Rubin 3:1

Tores 16, 70, Mozes 32 - Naćo (penal) 41

Fenerbahče - Lacio 2:0

Vebo (penal) 78, Kajt 90

Galerija

Bonus video: