Real ubjedljiv protiv Galatasaraja, Malaga bez golova sa Dortmundom

"Na revanš idemo sa rezultatom koji smo priželjkivali. Ipak nema opuštanja, jer je gotovo tek poluvrijeme", kazao je Ćabi Alonso.
4 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 21:13h

Najveći klub na svijetu, madridski Real izborio je najbolju poziciju pred revanše četvrtfinala Lige šampiona. Izabaranici Žozea Murinja su stekli kapitalnih 3:0, koje će braniti u paklu “Ali sami jena”.

U drugom duelu na Pirinejima, Borusija iz Dortmunda nije uspjela u Malagi da opravda ulogu favorita sa debitantom u evropskoj eliti. Mreže su mirovale na “Rosaledi” pa će se o putniku među četiri najbolja sve rješavati za šest dana na “Vestfalenu”.

Ronaldo deveti put

Odluka da ofanzivno krene na Real u njegovoj kući obila se o glavu Imperatoru Fatihu Terimu, pošto je u ekipi Žozea Murinja bilo isuviše raspoloženih igrača. Mesut Ozil je sjajno ubacio za prvu zvijezdu “merengesa”, a Kristijano Ronaldo je opravdao reputaciju napadača svjetske klase, jer je desnom nogom fantastično povukao, a onda lijevom prebacio nemoćnog Musleru i to iz prve šanse u devetom minutu.

I bio je to deveti gol Portugalca u isto toliko nastupe ove sezone u Ligi šampiona, a ukupno 47. On je sada na šestom mjestu vječite liste, pošto je iza sebe ostavio Pipa Inzagija.

Ipak, Galatasaraj, nošen poznatim fanatizmom sjajnog Didijea Drogbe nije bio bezopasan. Drogba je u 12. minutu sjajno okrenuo Rafaela Varana, ali je njegov šuto otišao preko prečke.

Benzema bolji od Morijentesa

Da je konačno dostigao pravu formu potvrdio je i Karim Benzema, koji je u 29. minutu sjajno prihvatio loptu Mikaela Esijena i od stative je poslao u mrežu. Uparavo je odluka Murinja da iskoristi klasu Esijena po lijevom boku bila to što ni u snu nije mogao da pretpostavi sjajni turski trener, Terim. Esijen je u odbrani upotpunosti zatvorio najboljeg strijelca gostiju, Buruka Jilmaza, koji će zbog parnog kartona propustiti revanš.

"Uprkos našem radu i pripremi nijesmo uspjeli da dođemo do cilja. Potrebno je greške svesti na minimum u ovakvim utakmicama, ali... Real je dominantna ekipa, i moramo uzdignute glave priznati poraz", kazao je Terim.

Iako usamljen u napadu, Drogba je pokazao zašto ga Murinjo smatra najboljim igračem kojeg je trenirao, nakon što se u 45. minutu oslobodio Serhija Ramosa, šut Drogbe uklizavanjem je uspio da spriječi Varan.

Tek Benzema je postigao svoj 18. gol u dresu Reala u Ligi šampina, i time je pretekao Fernanda Morijentesa na trećem, mjestu strijelaca Reala, a to je bio njegov 30. gol u eliti, pa od Francuza u leđa gleda samo Tijeriju Anriju (50 golova).

"Na revanš idemo sa rezultatom koji smo priželjkivali. Ipak nema opuštanja, jer je gotovo tek poluvrijeme. Na njihovom terenu treba igrati u istom ritmu, kao da je rezultat 0:0", kazao je Ćabi Alonso.

Upravo je sjajni vezista asistirao Iguainu za gol glavom za konačnih 3:0. Bio je to prvi pogodak Argentinca u šest njegovih ovogodišnjih nastupa u Ligi šampiona. Za prvijenac mu je trebalo samo osam minuta od ulaska umjesto Benzeme.

Gecea stid od saigrača

Borusija nije uspjela da opravda ulogu favorita protiv debitanta u Ligi šampiona, Malage. Iskusna ekipa Manuela Pelegrinija je uspjela da zaustavi “milionere”, možda zahvaljujući i tradiciji. Borusija je samo jednom slavila u Ligi šampiona na tlu Španije, i to na terenu madridskog Atletika (1:0), u sezoni u kojoj su postali prvaci Evrope.

Trener “milionera”, Jirgen Klop, zbog toga ne smije biti nezadovoljan remijem, mada...

"Trebalo ja da postignem makar gol, ali na žalost nijesam pomogao ekipi. Sramota ja da promašim takvu šansu. No, mi ipak moramo biti zadovoljniji ovim rezultatom, pošto revanš igramo kući", kazao je Mario Gece, koji je u 65. minutu izašao sam na golmana i šutirao pored stative.

Samo minut kasnije golman Roman Vajdenfeler je na drugoj strani sjajnom intervencijom u korner izbacio šut Iska.

"Cilj nam je bio da ne primimo gol, ali ostaje žal što nijesmo pobjedom krunisali bolju igru. Ništa još nije odlučeno, ali smo u prednosti jer revanš igramo pred svojom publikom", optimista je Vejdenfeler.

No, Malaga se neće bez borbe predati u revanšu.

"Imamo remi i vjerujemo da možemo ostvariti prolaz u revanšu. Danas je bila teška utakmica, pogotovo za mene, jer sam imao dosta posla. Ipak, podatak da nijesam primio gol i moja sjajna partija uliće samopouzdanje saigračima u revanšu. Oni mogu da naparave korak naprijed i odigraju bolje u to sam siguran", rekao je najbolji igrač utakmice na “Rosaledi”, golman Vili Kabaljero.

Galerija

Bonus video: