Sjutra prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope

Konkretno, najviše se očekuje od Čelzija, favorita ovog takmičenja koji na putu do polufinala mora da se dokazuje i protiv ruskog Rubina
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2013. 15:28h

Englezi više nemaju predstavnika u Ligi šampiona, ali vjeruju da jedan od tri tima koji se nalaze u četvrtfinalu Lige Evrope može da im sačuva dostojanstvo na međunarodnoj sceni.

Konkretno, najviše se očekuje od Čelzija, favorita ovog takmičenja koji na putu do polufinala mora da se dokazuje i protiv ruskog Rubina.

"Nijedan evropski meč nije lak, neće biti ni ovaj. Ipak, vjerujem u kvalitet mog tima, iako smo i umorni od meča sa Mančester junajtedom", rekao je menadžer "plavaca" Rafael Benites.

Čelzi nije poražen već 11 mečeva zaredom u Evropi kod kuće, ali ima čime da se ponosi i sastav iz Kazanja - tim Kurbana Berdijeva nije izgubio ni u jednoj od pet utakmica na gostovanjima ove sezone (između ostalih, igrao je protiv Intera i Atletiko Madrida kojeg je eliminisao u 1/16 finala).

"Suđeno nam je da igramo protiv najjačih u ovom takmičenju. Uloga autsajdera nam daje još veći motiv da se nadigravamo sa boljima od sebe i to mečeve čini mnogo neizvjesnijim", kazao je Berdijev pred prvi okršaj Čelzija u Rubina u istoriji.

Totenhem je preživio pakao protiv Intera u osmini finala, a neće mu ni sada biti lako - Sparse čeka dvomeč sa švajcarskim Bazelom, koji se dokazao u okršajima sa Zenitom.

"Očekujem dvije velike utakmice", rekao je menadžer Totenhema Andre Viljaš-Boaš.

Benfika dočekuje Njukasl, dok se derbi igra u Istanbulu između Fenerbahčea i Lacija koji je, uz Juventus, jedini italijanski predstavnik u Evropi u ovom trenutku.

Rimljani za sada nemaju poraz u Ligi Evrope, ali u posljednje vrijeme ne blistaju u Seriji A gdje su pobijedili samo dva puta u posljednjih 10 utakmica.

"Ovo je veliki ispit za nas", jasan je trener Lacija Vladimir Petković.

Bonus video: