Di Kanio: Sanderlend će ostati u Premijer ligi

Italijanski trener rekao je da su priče koje kruže oko njegovog imenovanja za trenera "smiješne i patetične"
1 komentar(a)
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2013. 13:12h

Novi trener Sanderlenda Paolo Di Kanio rekao je danas da je uvjeren da će klub ostati ove sezone u Premijer ligi, ali nije želio da odgovara na pitanja da li i dalje podržava fašizam.

Di Kanio je juče postavljen za trenera Sanderlenda, gdje je zamijenio Martina O'Nila koji je otpušten zbog loših rezultata.

Italijanski trener rekao je da su priče koje kruže oko njegovog imenovanja za trenera "smiješne i patetične".

Bivši ministar inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband juče je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sanderlenda jer je zbog odluke uprave da dovede Di Kanija, koji je u prošlosti izjavljivao da je "fašista a ne rasista".

Sanderlend je saopštio da su tvrdnje da Di Kanio simpatiše rasiste i fašiste uvredljive za "integritet kluba" i njegovog novog trenera.

"Ne moram da odgovaram više na takva pitanja. Ne želim da razgovaram o politici, nisam u parlamentu, nisam političar, samo želim da pričam o fudbalu", rekao je Di Kanio na konferenciji za novinare, prenijeli su britanski mediji.

"Došao sam u veliki klub i bio sam pripremljen za ovoliku pažnju. Poštujem tuđa mišljenja, ali ne brinem mnogo o onome što pročitam jer znam ko sam i znam da dobro mogu da radim svoj posao", dodao je on.

Di Kanio, koji je otišao iz Svindona 18. februara, rekao je da mu je žao O'Nila, pošto bi i on mogao da dobije otkaz.

"Žao mi je Martina, jer bi to moglo i meni da se dogodi jednog dana. Koncentrisaću se na svoj posao, koji bih želio dobro da uradim", rekao je 44-godišnji trener.

Sanderlend nije pobijedio na posljednjih osam utakmica i nalazi se na 16. mjestu sa 31 bodom i samo jedan ga dijeli od zone ispadanja.

"Kada me je pozvao (predsjednik kluba) Elis Šort osjetio sam vatru u stomaku. Čak bih i plivao do Sanderlenda da prihvatim posao. Mediji vole da me zovu "ludi Italijan", ali mogu da se kladim u sve što imam da će Sanderlend ostati u Premijer ligi", rekao je on.

"Igrači su dobro radili na prvom treningu, mislim da je moj dolazak velika motivacija za ekipu", dodao je Di Kanio.

Bonus video: