Juve osvojio "Meacu", povreda Jovetića, preokret Napolija

Crnogorski as je izašao iz igre u 31. minutu zbog povrede butnog mišića naredni sati ili dani će dati odgovor na to da li je situacija ozbiljna
6 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.03.2013. 22:41h

Šampionski put Juventusa je nastavljen i u Milanu u velikom italijanskom derbiju - nakon pobjede aktuelnog šampiona nad Interom (2:1) svima je jasno da Skudeto ne mrda nigdje iz Torina.

"Stara dama" je iz prvog šuta na gol došla do prednosti kada je u 3. minutu Fabio Kvaljarela sa 20 metara projektilom matirao loše postavljenog Samira Handanovića.

Sve do 54. minuta Inter nije mogao da pronađe put do mreže Juvea, dobre prilike propustili su Rodrigo Palasio i Antonio Kasano, a onda je taj tandem režirao izjednačenje.

Kasano je asistirao, a Argentinac rutinski zatresao mrežu za 10. pogodak u prvenstvu ove sezone.

Ipak, bio je ovo Juveov dan, pa je već šest minuta kasnije Alesandro Matri iskoristio grešku odbrane protivnika i postavio konačan rezultat...

Konte: Sada smo jako blizu...

"Ovo je veliki rezultat protiv ekipe koja ima kvalitet i koja je prvom dijelu sezone prekinula našu seriju od 50 mečeva bez poraza. Napravili smo još jedan korak ka tituli, ali ima još osam utakmica do kraja i sve je otvoreno", rekao je trener Juvea Antonio Konte.

S druge strane, Andrea Stramaćoni je žalio za propuštenim šansama, ali i za navodnim propustima sudije Nikole Ricolija jer je propustio da dosudi penal nad Kasanom.

"Toliko puta smo bili blizu izjednačenja. Nismo zaslužili da izgubimo", kazao je Stramaćoni.

Esteban Kambjaso je po završetku meča dobio direktan crveni karton nakon što je krvnički startovao na Sebastijana Đovinka.

"Kambijaso je odmah otišao da se izvini, jer je i sam vidio šta je uradio. To je trenutak... Kasnije je i ušao u svlačionicu Juventusa da kaže da mu je žao", dodao je Stramaćoni.

Jovetić: Nadam se da nije ozbiljna povreda

Fiorentina je izgubila u Kaljariju (2:1), ali nije samo ostala bez bodova, već i bez Stevana Jovetića - crnogorski as je izašao iz igre u 31. minutu zbog povrede butnog mišića naredni dani će dati odgovor na to da li je situacija ozbiljna.

"U ponedjeljak idem na snimanje. Tada ću i znati o čemu se radi i da li je ozbiljnije. Vidjećemo, nadam se da nije", rekao je za "Vijesti" Jovetić.

Stefan Savić je odigrao cijeli meč na „Arenasu” koji je riješio napadač Kaljarija Maurisio Pinilja - Čileanac je bio dvostruki strijelac, pa je i pogodak Huana Kvardrado bio premalo da "viola" izbjegne poraz.

Spektakl u Torinu, pobijedio i Milan

Šta sve može Napoli kada Edinson Kavani ima svoj dan vidjelo se u Torinu.

Urugvajac je bio rezerva, ušao je u 65. minutu i odigrao praktično bez treninga posljednjih 25 minuta, ali klasa je klasa - Matador je kod rezultata 3:3 uzeo stvari u svoje ruke i prvo iz slobodnog udarca, potom i glavom, riješio komplikovano gostovanje na "Komunaleu" i sačuvao Napolitancima drugo mjesto...

Spektakl je upotpunio i vezista Napolija Blerim Džemaili het-trikom, ali i Toro koji nije odustajao uprkos minutu od 1:0 i 2:1. Domaćin je čak i preokrenuo, ali nije imao snage da sruši favorita...

Milan je osvojio Veronu (1:0) i nastavio jurnjavu za Napolijem. Jedini gol na "Bentegodiju" dao je Rikardo Montolivo u 25. minutu, pa "rosoneri" i nakon ovog kola zaostaju samo dva boda za "azurima".

"Ovo je velika pobjeda u veoma teškoj utakmici. Uostalom, takva će biti svaka do kraja prvenstva", bio je zadovoljan trener Milana Masimilijano Alegri.

Lacio je pobijedio Kataniju (2:1), dok je Roma glatko izgubila od Palerma sa 2:0.

Ništa u porazu Rome ne bi bilo čudno da ovo Sicilijancima nije prva pobjeda u prvenstvu još od 24. novembra kada su u derbiju bili bolji od Katanije.

"Vučici" su na "Barberi" presudili Slovenac Josip Iličić i Fabricio Mikoli.

Rezultati

Inter - Juventus 1:2 (Palasio 54 - Kvaljarela 3, Matri 60)

Udineze - Bolonja 0:0

Lacio - Katanija 2:1 (Legrotalje (autogol) 79, Kandreva (penal 81) - Isko 50)

Kaljari - Fiorentina 2:1 (Pinilja 11, 39 (penal) - Kvadrado 73)

Parma - Peskara 3:0 (Benaluan 18, Paleta 52, Amauri 65)

Palermo - Roma 2:0 (Iličić 21, Mikoli 35)

Atalanta - Sampdorija 0:0

Đenova - Sijena 2:2 (Borijelo 6, Janković 71 - Emeghara 44, Rosina (penal) 52)

Kjevo - Milan 0:1 (Montolivo 25)

Torino - Napoli 3:5 (Bareto 30, Žonatas (penal) 74, Međorini 78 - Džemaili 10, 47, 80, Kavani 84, 90)

Bonus video: