Brnović je u pravu, igramo na duge lopte

"Mislio sam da ćemo natjerati njihovog selektora da proguta riječi iz najave kada je rekao da smo tim koji igra na duge lopte. Ipak, u drugom dijelu smo dokazali da je bio u pravu
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2013. 13:28h

Engleska nakon remija u Podgorici više nema prava na kiks, ističe Jan Rajt, bivši reprezentativac te zemlje, koji nije krio razočaranje partijom nacionalnog tima.

"Sada smo u nezavidnoj situaciji. Jedno je sigurno - još jedno ovakvo "klizanje" bi moglo skupo da nas košta".

Šta nam fali?

"Fali nam i malo riskiranja u igri i traženja ofanzivnih rješenja. Ne moramo uvijek da budemo defanzivni - mogli smo da krenemo sa Aleksom Okslejd-Čembrlenom i Lejtonom Bejnsom, ne sa Džejmsom Milnerom i Ešlijem Kolom.

Da li je Crna Gora bila bolja od Engleske?

"Ne, pa i nije baš. Ali, oni su dobra ekipa na svom stadionu. Uradili su sve da prenesu pritisak na nas, a mi očigledno s tim nismo mogli da se nosimo. Nadigrali smo ih u prvom poluvremenu, počeli smo jako dobro..."

Kako je moguće da ekipa koja povede u 6. minutu bude prinuđena da se brani u drugom poluvremenu?

"Mislio sam da ćemo natjerati njihovog selektora da proguta riječi iz najave kada je rekao da smo tim koji igra na duge lopte. Ipak, u drugom dijelu smo dokazali da je bio u pravu".

Šta je pošlo naopako u nastavku?

"Nismo mogli da zadržimo loptu i odjednom smo ostali bez napadačkih opcija. Svaki put kad smo poželjeli da idemo naprijed nije bilo šanse za to jer napadača nije bilo na vidiku. Kao da smo čekali reakciju protivnika umjesto da mi budemo ti koji će da rješavaju. Tako smo Crnoj Gori dali šansu da se vrati u meč. Protivnik je krenuo, a ključ je bio i u tome što je Glen Džonson morao iz napada da se potpuno preseli nazad. Vejn Runi je jedva stizao do lopte, opcija više nije bilo. Ne treba biti previše pametan i vidjeti da je nešto taktički pošlo kako ne treba", istakao je legendarni napadač Arsenala.

Bonus video: