Garet Sautgejt: Crna Gora ima šansu, jer Engleska nije top klasa

"Crna Gora ima šansu protiv Engleske, ali mislim da neće dobiti, nadam se da neće...", kaže za "Vijesti" Garet Sautgejt, nekadašnji engleski reprezentativac
70 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 13:49h

Engleska pamti Gareta Sautgejta po promašenom penalu u polufinalu Evropskog prvenstva 1996. godine protiv Njemačke, na starom "Vembliju", kada se san kolijevke fudbala o osvajanju Eura završio u suzama...

Ovom neustrašivom borcu i beskompromisnom centralnom beku nanešena je velika nepravda - zbog devetogodišnjeg staža u reprezentaciji Engleske (od 1995. do 2004. godine), Sautgejt nije zaslužio da bude upamćen po nesrećnom penalu.

Bivši defanzivac Aston Vile i Midlsbroa večeras će biti u loži stadiona pod Goricom kao sukomentator stanice ITV, zajedno sa legendarnim Rojom Kinom i nekadašnjim desnim bekom Arsenala Lijom Diksonom.

"Šta očekujem? Dobru utakmicu i lijepu atmosferu".

Šta je sa Englezima?

"Mislim da Crna Gora ima šansu da dobije, jer reprezentacija Engleske definitivno nije svjetska klasa. Ok, u pitanju je dobar tim, sa nekoliko vrhunskih fudbalera, ali ekipa nije više svjetska klasa".

Šta znate o Crnoj Gori?

"Dovoljno, da ima dva sjajna napadača, Jovetića i Vučinića. Ipak, samo oni neće biti dovoljni za pobjedu. Ponavljam da Crna Gora ima šansu protiv Engleske, ali mislim da neće dobiti, nadam se da neće..."

Da li ste izenađeni što je mala Crna Gora najveća prepreka reprezentaciji Engleske za direktan plasman na Evropsko prvenstvo?

"Ne, apsolutno, zašto bih bio izenađen? Ja sam Crnu Goru upoznao u prošlom ciklusu kvalifikacija, kada je dva puta igrala neriješeno sa Engleskom. Za mene, to je tada bilo iznenađenje, a sada nije".

Kako se osjećate u Podgorici?

"Vrlo prijatno, žao mi je što sam tu samo dva dana. Nadam se da će biti ugodna atmosfera i na utakmici", zaključio je Sautgejt u blic-razgovoru za "Vijesti" .

Bonus video: