Šilton se ne slaže sa odlukom Ferdinanda

“Ne znam kakve su okolnosti i šta se dogodilo, ali ja sam želio da upišem svaki nastup za tim”, rekao je Šilton, koji je sa 125 nastupa rekorder reprezentacije Engleske
260 pregleda 1 komentar(a)
Piter Šilton, Foto: Telegraph.co.uk
Piter Šilton, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 25.03.2013. 14:51h

Bivši golman fudbalske reprezentacije Engleske Piter Šilton rekao je danas da se ne slaže sa odlukom Rija Ferdinanda da ne igra za reprezentaciju u dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Ferdinand je pozvan u reprezentaciju za mečeve protiv San Marina i Crne Gore, ali se povukao jer je morao na terapije kako bi se oporavio od povrede leđa.

On je, međutim, otputovao u Dohu, gdje je u televizijskoj emisiji analizirao utakmicu Engleske i San Marina, što su osudili navijači u Engleskoj.

“Ne znam zašto Rio nije igrao, da li je povrijeđen ili ne, ali potpuno se ne slažem s takvom odlukom ako se povukao bez razloga. Za mene je igranje za reprezentaciju bio cilj, ali izgleda da su se stvari malo promijenile”, rekao je Šilton.

“Ne znam kakve su okolnosti i šta se dogodilo, ali ja sam želio da upišem svaki nastup za tim. Cilj je bio igrati na Svjetskom prvenstvu i pokušati da osvojiš nešto za Englesku”, dodao je Šilton, koji je sa 125 nastupa rekorder reprezentacije Engleske.

Šilton je priznao da nije uživao u utakmici protiv San Marina, u kojoj je Engleska pobijedila sa 8:0, a golman Džo Hart bio nešto više od gledaoca.

“Ne bih uživao da sam golman. Takve utakmice su, u nekom smislu, gubljenje vremena, iako morate da budete koncentrisani jer ne želite da primite gol protiv San Marina. Ali, ta pobjeda će ekipi donijeti sampouzdanje pred sjutrašnju utakmicu protiv Crne Gore”, rekao je on.

Engleska će sjutra od 21 sat u Podgorici igrati protiv Crne Gore. U grupi H Crna Gora je prva sa 13 bodova, a Engleska ima dva boda manje na drugom mjestu.

“Mislim da imamo bolji tim od Crne Gore. Ali, kao što znamo, pred protivničkom publikom moramo da budemo psihički jaki, da ne griješimo u odbrani i siguran sam da ćemo pobijediti jer smo bolji. Ali, nikada tako veliki mečevi nisu laki”, smatra Šilton.

Bonus video: