Runijev trenutak slabosti, nisam ga provocirao

“Nikakve provokacije sa moje strane tokom meča nije bilo. Nikakvog razgovora, nijedan klizeći start... Bio je to trenutak slabosti i siguran sam da je bilo nenamjerno”, kaže Džudović
1 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 13:28h

Defanzivac crnogorske reprezentacije Miodrag Džudović posebno je interesantan engleskim medijima - Vejn Runi je oktobra 2011. godine pod Goricom ničim izazvan udario Džudovića u finišu utakmice, zbog čega je propustio dva meča Evropskog prvenstva.

U intervjuu supertiražnom “Sanu”, stameni defanzivac Spartaka iz Naljčika najavljuje novi duel sa Englezima i Runijem, prisjeća se incidenta koji, kako kaže, nije bio ničim isprovociran, te objašnjava zašto se pridružio apelu lista “Sovjetski sport” da se napadaču Mančestera ublaži kazna.

Koliko se raduješ novoj utakmici sa Engleskom?

“Zadovoljstvo je igrati protiv Engleske, jedne od najatraktivnijih reprezentacija na svijetu. Biće to veliko iskustvo, korak naprijed za mene i saigrače, veliki praznik za naše navijače. Još veće je zadovoljstvo kada takvu reprezentaciju dočekate sa prvog mjesta”.

Šta očekujete od utakmice? Koliko je ona značajna za poredak u grupi?

“Očekujem da ne izgubimo. Obavili smo posao u Moldaviji onako kako smo priželjkivali i sada možemo da kalkulišemo - treba da budemo strpljivi, da budemo jaki pozadi i da čekamo šansu”.

Engleska je sada četvrta na listi Fife, ali nije pobijedila Crnu Goru u prošlim kvalifikacijama. Šta misliš iz ove perspektive - da li je Engleska bolja ili slabija nego što je bila tada?

“Englesku doživljavam kao reprezentaciju prepunu kvalitetnih fudbalera. Čak i kada nedostaju fudbaleri poput Ferdinanda i ostalih, to nije preveliki hendikep”.

“Igrači koji će igrati umjesto njih imaju mnogo utakmica u Premijer ligi i sigurno vrijede. Da ne vrijede, ne bi bili tu”.

“Ne znam da li je Engleska bolja ili slabija nego što je bila, ali je definitivno da ćemo igrati protiv vrlo jakog tima”.

Svi se sjećaju incidenta sa Runijem 2011. Kako sada objašnjavaš to što se dogodilo i zašto se to dogodilo?

“Bio je to Runijev trenutak slabosti, nešto što može da se dogodi svakom fudbaleru, svakom ljudskom biću”.

“Jer, nikakve provokacije sa moje strane tokom meča nije bilo. Nikakvog razgovora, nijedan klizeći start... Bio je to trenutak slabosti i siguran sam da je bilo nenamjerno”.

Zašto si se pridružio apelu da se Runiju smanji kazna zbog tog crvenog kartona?

“Bila je to inicijativa urednika lista “Sovjetski sport”, koji je veliki fan Mančester junajteda i Runija. On je poslao pismo Uefi, a ja sam samo potpisao, rekao da je to bio trenutak slabosti, da me nije boljelo i da ne osjećam nikakve konsekvence zbog toga. Ako je to uticalo da se smanji kazna, onda sam srećan”.

Da li te je Runi nazvao da ti se zahvali?

“Nije”.

Da li si razočaran zbog toga?

“Ne. Nisam to uradio zbog publiciteta”.

Jesi li bio šokiran kada si vidio da je Runi sjedio na klupi protiv Real Madrida?

“Nisam, to je bila taktika, ali i dokaz da najbolji fudbaleri mogu da budu na klupi. On je svjetska klasa i uvijek je opasan. Opasan je čak i kada nema svoj dan”.

Runi će pokušati da se iskupi zbog dešavanja od prije dvije godine. Da li ćete ti i tvoji saigrači pokušati da iskoristite njegov temperament da ga na neki način isprovocirate?

“Ne, naravno da ne. Ovo je fudbalska utakmica, želimo da se nadmećemo. Nijedan engleski fudbaler nije bio provociran prošli put, neće biti ni sada”, zaključio je Džudović.

Naše šanse rastu iz utakmice u utakmicu

Da li vjerujete da možete da završite ispred Engleza i direktno se plasirate na Svjetsko prvenstvo?

“Naše šanse rastu iz utakmice u utakmicu. Sada su još veće nego što su bile prije utakmice u Moldaviji, ali rano je za prognoze”.

“Mislim da će septembar biti odlučujući mjesec, nakon tih utakmica moći će da se kaže kako ko stoji. Ukrajina i Poljska prvo treba da kompletiraju svoje utakmice sa San Marinom i moći će da se izmjere šanse.”

Šta bi Crnoj Gori donijela pobjeda nad Engleskom?

“Bili bismo vrlo blizu plasmana u baraž i istakli veliku kandidaturu za direktan plasman na Mundijal”.

Bonus video: