Drobnjak: Bolji smo, ali bolji ne pobjeđuje uvijek

"Imamo kvalitet da napravimo razliku, vjerujem da će se momci potruditi da daju maksimum i da ćemo se vratiti zadovoljni iz Moldavije", kaže Drobnjak
83 pregleda 0 komentar(a)
Anto Drobnjak i Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Anto Drobnjak i Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2013. 23:26h

Dva dana uoči leta u Moldaviju fudbalska reprezentacija Crne Gore prvi put je odradila trening u kompletnom sastavu. Stigao je Andrija Delibašić, na teren je istrčao i Vukašin Poleksić, koji se u ponedjeljak žalio na lakšu prehladu.

Kraće razgibavanje, pa rad s loptom na treningu koji je bio otvoren za javnost. Očekuje se da će selektor Branko Brnović tek sjutra na zatvorenom treningu isprobati formaciju koja bi mogla da počne utakmicu u Kišinjevu, u petak veče na stadionu Zimbrua u 21.30 časova po lokalnom, a sat ranije po našem vremenu.

Atmosferu iz tabora “sokola” i očekivanja uoči jedne od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama novinarima je prenio prvi Brnovićev asistent Anto Drobnjak.

Kako komentarišete izjave selektora Moldavije da će igrati na bod?

"Mi smo i očekivali da će Moldavci izaći sa defanzivnim blokom i da će pokušati da igraju na kontranapade. Nama u suštini ne odgovaraju ekipe koje se brane, kao što ne odgovaraju nikome. Ali, imamo kvalitet da napravimo razliku, vjerujem da će se momci potruditi da daju maksimum i da ćemo se vratiti zadovoljni iz Moldavije".

Kako se nosite sa ulogom favorita, prvi put nakon San Marina?

"Najteže su unaprijed dobijene utakmice. Svjesni smo da možemo mnogo da izgubimo u Moldaviji, da ti bodovi više ne bi mogli da se vrate. Znamo da smo bolji, ali isto tako da u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Na bilo kojem stadionu na kojem je dobar ambijent može da vam se dogodi da odigrate neriješeno, kao što se dogodilo Ukrajini. To je fudbal. Ali, mi o tome ne razmišljamo, nadam se da nećemo biti u toj situaciji i da ćemo ostvariti pobjedu".

Engleska je odmah načela Moldaviju i lako privela meč kraju. Kakav bi bio naš idealni recept?

"Daj bože da ih otvorimo kao Englezi. Ali, imamo i primjer Ukrajine, koja je promašila šest ili sedam šansi i odigrala 0:0. Dobro smo analizirali tu utakmicu, Ukrajinci baš nisu imali sreće. Ali, ako naši igrači budu pravi, kao što su bili do sada, onda neće biti problema da dobijemo utakmicu".

Spremate li različite postave za Moldaviju i Englesku?

"Bilo bi perfektno da povedemo odmah, riješimo utakmicu i onda odmorimo neke igrače za Englesku. Ali, ima i druga solucija, da borba u Moldaviji traje do samog kraja. Imamo i dosta igrača koji su opterećeni kartonima. Šta će biti, to ne možemo da predvidimo", zakjučuje Anto Drobnjak.

Bonus video: