David Vilja: Povratak otpisanog

Španski napadač, koji je nakon teške povrede strpljivo čekao šansu sa klupe, sada je opet standardan u sastavu Barse
0 komentar(a)
Vilja, Foto: Beta/AP
Vilja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2013. 14:35h

Za mnoge je već mjesecima bio „bivši” fudbaler, njegov sukob sa Lionelom Mesijem je bio poput sapunice, ali izgleda da je sve to daleka prošlost - David Vilja opet maltretira protivničke odbrane.

Španski napadač, koji je nakon teške povrede strpljivo čekao šansu sa klupe, sada je opet standardan u sastavu Barse, a protekla sedmica mu je bila fantastična - dao je gol Milanu u Ligi šampiona, a prije dvije noći je pogotkom i asistencijama pomogao da se sruši Rajo Valjekano.

"Tri gola smo postigli poslije akcija Mesija i mene. Srećan sam što smo sjajno funkcionisali" rekao je Vilja.

GOLMANI

Tejlor (Reding) - odbranio je makar pet zicera protiv Mančester junajteda, ali jednom je matiran - i to je bilo dovoljno da Reding izgubi na „Old trafordu”.

Bufon (Juventus) - on je ispravljao greške odbrane u Bolonji, a Mirko Vučinić pravio razliku na polovini Bolonje. Juve je blizu Skudeta, potrebno je da se dogodi čudo pa da titula ne ostane u Torinu.

ODBRANA

Monreal (Arsenal) - Arsen Venger vjeruje u njega i 27-godišnji Španac čini sve da postane standardan na lijevom boku. Monreal je u subotu protiv Svonsija postigao prvi gol u dresu „tobdžija”.

Nidermajer (Štutgart) - najavio je veliki preokret u Frankfurtu. Štutgart je pobijedio i pobjegao od opasne zone.

Ferdinand (Mančester junajted) - asistirao je kod gola Vejnu Runiju, porazgovarao sa ser Aleksom Fergusonom i odlučio da otkaže reprezentaciji za duele sa San Marinom i Crnom Gorom.

SREDINA

Osman (Everton) - evrogol protiv Mančester sitija je obišao svijet, iako je utisak da je Osman slučajno baš onako zahvatio loptu. Kako god, Everton je ugasio šanse „građana” da mogu do titule.

Lampard (Čelzi) - dao je 200. gol u dresu Čelzija protiv matičnog Vest Hema, fale mu još samo tri da prestigne Bobija Tamblinga na prvom mjestu vječne liste najboljih strijelaca.

Modrić (Real Madrid) - poslije gola Junajtedu u Ligi šampiona igra kao preporođen. Da mu je mjesto u Realu, dokazao je i fenomenalnim pogotkom protiv Majorke.

Tovan (Bastija) - Korzika je bila u delirijumu nakon velikog trijumfa od 4:1 u meču sa Lionom.

Gomes (Katanija) - šanse Sicilijanaca za izlazak u Evropu su sve veće poslije glatke pobjede nad Udinezeom. Argentinac je dao dva pogotka, dovoljno da se nakon njih opet priča o njegovom prelasku u Juve ili Inter.

Markizio (Juventus) - dočekao je perfektnu asistenciju Vučinića i riješio pobjednika na „Dal'Ari”.

NAPAD

Vilja (Barselona) - donedavno se vjerovalo da više nije u ozbiljnim kombinacijama za tim Barselone. A, sada...

Mesi (Barselona) ... u tandemu sa Mesijem opet djeluje ubitačno...

Berbatov (Fulam) - vratio se na „Vajt Hart lejn” bez kompleksa i reakcije navijača. Na kraju je njegov gol bio dovoljan da se savladaju Sparsi koji su poraženi prvi put kod kuće još od početka novembra.

Levandovski (Borusija Dortmund) - Borusija igra čudesno, a Poljak je pogocima protiv Frajburga ušao u istoriju po broju uzastopnih utakmica (osam) u kojima je bio strijelac.

Dijego Košta (Atletiko Madrid) - njemu su osjećanja pomiješana - prvo je donio trijumf Atletiku u Pamploni, a onda se povrijedio i izgubio šanse da debituje u reprezentaciji Brazila.

Toti (Roma) - protiv Parme je postigao pogodak broj 226 u Seriji A. Bila je to demonstracija klase velikog kapitena „vučice”...

Kavani (Napoli) - „čovjek od 70 miliona eura”, tako ga je nazvao vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis. Matador je konačno razbio maler i najzaslužniji je za tri boda protiv Atalante.

Vučinić (Juventus) - njegov potez protiv Bolonje, kada je u dva kontakta primio loptu i driblao Nalda, a onda pogodio, najbolja je akcija u 29. kolu Serija A.

Bonus video: