Izbjegnut duel Reala i Barselone, derbi između Bajerna i Juventusa

Plasman među osam najbolji izborili - Barselona, Real Madrid, Malaga, Bajern, Borusija Dortmund, Juventus, PSŽ, Malaga i Galatasaraj
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 11:44h

Iako u četvrtfinalu Lige šampiona nema "zalutalih" timova, Real i Borusija Dortmund mogu da budu zadovoljni današnjim žrijebom u Nionu - izbjegnut je derbi između Barselone i Reala,a "kraljevski klub" u četvrtfinalu očekuje okršaj sa Galatasarajem, koji je izbacio Šalke u osmini finala.

Galatasaraj i Real su igrali u četvrtfinalu i 2001. godine - Turci su slavili kod kuće 3:2, Real je bio ubjedljivo u revanšu 3:0.

Ovaj duel biće poseban i za dvojicu bivših "merengesa" u redovima Galatasaraja, Hamita Altıntopa i Veslija Snajdera.

Barselona će imati teži posao protiv Pari sen Žermena, ali ako Katalonci budu igrali kao u revanšu osmine finala sa Milanom (4:0), onda su šanse Ibrahimovića (igraće protiv bivšeg kluba, za koji je u sezoni 2009/2010 postigao 21 gol) veoma male.

Biće to repriza četvrtfinala iz 1995. godine, kada je PSŽ prošao dalje (1:1 na Kamp Nou, 2:1 u Parizu), ali je onda izgubio u polufinalu od Milana.

"Igraćemo protiv najboljeg tima na svijetu, ne samo zbog onoga što su uradili ove nedjelje protiv Milana, već zbog rezultata u prošlosti. Biće teško, ali nijedan žrijeb nije lak. Pariz je zaslužio da bude dio velike žurke", rekao je sportski direktor PSŽ-a Leonardo.

Derbi četvrtfinala je, svakako, duel Bajerna i Juventusa, evropskih giganata, koji su četiri, odnosno dva puta bili najbolji u ovom takmičenju.

Juve i Bajern su posljednji put igrali prije tri godine, u grupnoj fazi LŠ. U Minhenu je meč završen bez golova, u Torinu je bio čak 4:1 za Bajern.

"Ovo svakako nije žrijeb iz snova za nas. Statistički nemamo lijepo iskustvo sa Juventusom. Biće teško i moraćemo da imamo dva dobra dana ako želimo da se plasiramo u polufinale", rekao je predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Direktor Juventusa Pavel Nedved je kazao da je Bajern veoma težak rival.

"Plašim se njihovog iskustva, oni su navikli na ovakve utakmice. Nikad se ne predaju, po tome su slični ekipi Kontea. Ovo je težak žrijeb, moraćemo dobro da se pripremimo kakko bismo našli njihove slabe tačke", rekao je Nedved.

Najzad, Borisija Dortmund je na papiru favorit protiv debitanta u četvrtfinalu, španske Malage.

"Možemo da budemo zadovoljni žrijebom. Sve je bolje nego da igramo protiv Barselone, Reala ili Bajerna", rekao je sportski direktor Dormunda Mihael Cork.

Finale na "Vembliju" igra se 25. maja.

Prošle godine trofej je osvojio Čelzi, pošto je u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Bajern.

Parovi četvrtfinala

Malaga - Borusija Dortmund

Real - Galatasaraj

Pari sen Žermen - Barselona

Bajern - Juventus

Kuglice je izvlačio Stiv Mekmanaman, ambasador finala na Vembliju.

Za razliku od prethodnih godina, kada je UEFA pravila kostur i za polufinale, danas su žrijebani samo parovi četvrtfinala Lige šampiona (2/3. i 9/10. april).

Parovi polufinala znaće se 12. aprila.

Interesantno, prvi put od 1996. godine u četvrtfinalu nema engleskih ekipa. Interesantno, prije 17 godina je trofej osvojio Juventus.

Real je rekorder sa devet pehara u ovom takmičenju, slijede Barselona i Bajern sa po četiri titule, Juventus ima dvije, a Borusija Dortmud jednu.

Pari sen Žermen i Galatasaraj su stizali do polufinala, dok je Malaga prvi put u četvrtfinalu Lige šampiona.

Bonus video: