Inter u nemogućoj misiji

Na osnovu viđenog na “Vajt hart lejnu” Inter još treba da bude i zadovoljan porazom koji mu ne ostavlja skoro nikavu nadu
0 komentar(a)
Inter, Foto: REUTERS
Inter, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.03.2013. 14:36h

Revanši osmine finala Lige Evrope igraju se danas, a derbi na “Đuzepe Meaci”, na kojem Totenhem brani 3:0 iz prvog susteta u Londonu, stavlja Inter na veliko iskušenje.

Tačnije, nemoguću misiju za izabranike Andree Stramaćonija, kojem se drma klupa u slavnom klubu. Na osnovu viđenog na “Vajt hart lejnu” Inter još treba da bude i zadovoljan porazom koji mu ne ostavlja skoro nikavu nadu.

Za razliku od Intera, drugi italijanski klub, Lacio, pred svojim navijačima će proslaviti prolazak ako pokaže i djelić onoga iz Štutgarta. Ni Fenerbahče nakon ubjedljive igre na gostovanu Plzenju ne bi trebalo da strahuje, ali tu se završava spisak revanša bez neizvjesnosti.

Čelzi će na krilima fantastičnog drugog poluvremena protiv Mančesater junajteda, sa puno samopouzdanja dočekati Steauu, iako su “plavci” nadigrani u Bukureštu. Ipak, rumunski tim je u sjajnoj formi, što je u prethodnoj rundi osjetio Ajaks, pa Rafa Benites mora motivisati ekipu da od starta shvati ozbiljno rivala.

A za razliku od Čelzija, Njukasl je znao da sačuva mrežu na gostovanju favorizovanom Anžiju, i ostaje da se vidi kako će ofanzivnija varijanta tima Alena Pardjua izgledati pred Kameruncem Semjuelom Etoom i drugovima, koji će na klupi imati podršku našeg Željka Petrovića, koji je pomoćnik trenera Gusa Hidinka.

"Naš cilj je da igramo finale Lige Evrope", bio je kratak Kamerunac, dok je Hidink održao poseban razgovor sa ekipom u namjeri da njegovi igrači daju maksimum na “Sent Džejms parku”.

No, pitaće se i domaćin.

"Imamo sve potrebne informacije a trener Liverpula Brendan Rodžers nam je pomogao u pripremi. Anži je klub zvijezda, ali imamo odličnu šansu za prolazak", kazao je Pardju.

Mnogo teži zadatak, iako igra kući, imaće ruski prvak Zenit. Bazel je demonstrirao silu u prvom okršaju i došao je sa velikim kapitalom. Uz to, Zenit je vezao tri poraza, ekipa je desetkovana povredama i suspenzijama a treneru Lućanu Spaletiju sigurno nije prijatno s obzirom na to da su rezultati znatno ispod očekivanih.

"Što prije damo gol, to bolje po nas. Nadam se bezrezervnoj podršci sa tribina, kako bi naši igrači dobili dodatnu dozu samopouzdanja - rekao je Spaleti.

Na ruku Zenitu ići će problemi tokom leta Švajcaraca, jer je vezista iz Egipta, Muhamed El Nani, kolabirao tokom puta pa je avion morao prinudno da sleti u Berlin, gdje je Egipćanin zadržan na liječenju".

Sjajaj duel, iako bez golova, odigrali su Levante i Rubin, koji je ohrabren odlaskom najboljeg strijelca rivala, Obafemija Martinsa u Ameriku, dok će Benfika braniti gol prednosti u Bordou.

Bonus video: