NAVIJAČ JAČI OD PROPISA I MJERA BEZBJEDNOSTI

Manolo ima da udara u bubanj na Lužnjikiju

Manolo će na Lužnjiki unijeti bubanj i predvoditi 3.000 navaijača "crvene furije"
97 pregleda 0 komentar(a)
Manolo, Foto: Sports.ru
Manolo, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 30.01.2019. 09:36h

Najpoznatiji svjetski navijač, Španac Manolo bubnjaće u nedjelju 1. jula na tribinama Lužnjikija. Njegova Španija igra protiv domaćina utakmicu osmine fianla, a Manola je pozvao lično izvršni direktor Fife i obavijestio ga da bez problema može unijeti svoj navijački rekvizit.

Manolo je plakao nakon što mu obezbjeđenje u Kalinjingradu nije dozvolilo da unese bubanj, dok su u Sočiju imali više razumijevanja za 69-godišnjeg navijača Valensije i "crvene furije".

On nije želio da mu se ponovi Kalinjingrad i elektronskom poštom je tražio pomoć od predsjednika Rusije Vladimira Putina i premijera Španije.

"Ovo mi je deseti Mundijal i samo ovdje nijesam mogao unijeti bubanj", žalio se Manolo

Problem su, međutim, otklonili španski novinari zahtjevom upućenim prema Fifi. U roku od dva sata izvršni direktor svjetske kuće fudbala, MIgel Masedo je tražio Manolov telefonski broj, pozvao je navijača i kazao mu da ponese bubanj.

"E sada je sve potaman, ovdje je u Rusiji sjajno. Ima puno dobrih kafića i restorana a hrana je sjajna. Oduševljavaju me parkovi i u njima provodim dosta vremena, samo još da nema komaraca. U mojoj Valensiji ih je neuporedivo manje", kazao je Manolo, koji je u Rusiji dao više intervjua od svih igrača španske selekcije.

Manolo će svojim udaranjem u bubanj predvoditi oko 3.000 navijača Španije, koliko se računa da će ih biti na Lužnjikiju.

Manola poznaje svaki španski navijač, a on je najavio da će fudbal pratiti do 77. rođendana kada ide u penziju. Vlasnik je fudbalskog bara u Valensiji, koji je izuzetno popularan.