Remi Junajteda i Čelzija, De Hea junak

"Đavolima" malo i dva gola prednosti, jer je Čelzi do kraja imao i bolje šanse da eliminiše tim ser Aleksa Fergusona
1 komentar(a)
Ramireš, Foto: Beta/AP
Ramireš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.03.2013. 19:02h

U vjerovatno najboljih 45 minuta od kada je Rafael Benites menadžer Čelzi je izborio revanš meč četvrtfinala FA kupa protiv Mančester junajteda.

"Đavoli" su na poluvremenu vodili sa 2:0 (Ćićarito Ernandes i Vejn Runi), ali su u nastavku prokockali sve. Tim ser Aleksa Fergusona se, svjesno ili ne, povukao, dozvolio Čelziju da se razigra pa londonski klub na kraju ima više razloga da žali što već na "Old trafordu" nije završio priču oko odlaska na "Vembli".

Eden Azar i Ramireš su donijeli remi "plavcima", a Huan Mata (koji je proglašen igračem utakmice) u nogama je imao prolaz - u 90. minutu je sjajno izigrao Džonija Evansa i sa pet metara šutirao, ali je David de Hea sjajnom odbranom vrhovima kopačke omogućio Junajtedu da i dalje vjeruje.

"Možemo da budemo ponosni, jer smo reagovali protiv velike ekipe poslije 0:2. Svaka čast De Hei, bio je impresivan i onemogućio nas je u namjeri da pobijedimo", rekao je Mata.

U polufinale su se juče plasirali Mančester siti i Vigan, a revanš će se igrati i u okršaju timova iz Čempionšipa - duel Milvola i Blekburna u Londonu je završen bez golova.

Naknadno će biti određen datum uzvratne utakmice, a nakon duela u Mančesteru su poznati i parovi polufinala. Pobjednik okršaja Junajteda i Čelzija ide na Mančester siti, dok će se Vigan sastati sa Milvolom ili Blekburnom.

Bonus video: