U Zeti optimizam i oprez pred duel sa Grbljem

Na Trešnjici je prisutan optimizam ali i oprez pred današnji meč sa Grbljem, jer u Golubovce stiže ekipa koja je jesenas pokazala da posjeduje zavidnu takmičarsku zrelost.
0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2013. 10:12h

Četiri boda iz dva proljećna meča protiv Lovćena na domaćem terenu i Budućnosti pod Goricom nagovijestili su da je Zeta spremna da krene ka sigurnoj zoni.

Na Trešnjici je prisutan optimizam ali i oprez pred današnji meč sa Grbljem, jer u Golubovce stiže ekipa koja je jesenas pokazala da posjeduje zavidnu takmičarsku zrelost.

"Sigurno da možemo da budemo zadovoljni, a možda ostaje žal što nismo osvojili čitav plijen protiv Budućnosti. Mi, međutim, ponovo imamo imperativ, a sve sem pobjede u današnjem meču za nas bi bio neuspjeh. Čeka nas težak meč protiv čvrste i disciplinovane ekipe koja je na strani postigla tri, a primila četiri pogotka. No, ako pružimo igru kao u prva dva kola, možemo se nadati povoljnom rezultatu odnosno pobjedi", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Domaćin ponovo može da računa na Koraća, koji se krajem prošle sedmice vratio iz Južne Koreje, dok Miloš M. Radulović i Boljević nemaju pravo nastupa...

"Teren će sigurno biti težak, neizvjesno je da li će biti spreman Orlandić koji ima problem sa člankom", dodao je Šuškavčević.

I Grbljani respektuju Zetu, ali vjeruju u sopstvene mogućnosti. Tim iz Radanovića je u prva dva kola ostvario polovičan učinak (poraz od Sutjeske i trijumf nad Lovćenom).

"Zeta je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, a to potrđuju i njeni ljetošnji rezultati na evropskoj sceni. Domaćin je za svaku pohvalu, a vratio im se i ponajbolji igrač Korać. Zeta takođe ima i perspektivnog trenera koji je kroz igračku karijeru sakupio dragocjeno internacionalno iskustvo. No, vjerujem u svoju ekipu, imamo snage da se ravnopravno nosimo sa svima, a to potvrđuju i naši dosadašnji rezultati. Domaćin je nadahnut nakon četiri osvojena boda u prva dva meča pa mislim da bi svaki ishod sem poraza bio pozitivan po nas", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Tim iz Radanovića ponovo može da računa na golmana Radulovića, ali će nedostajati povrijeđeni Janković i Glavan (kartoni).

Zeta - Grbalj

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Boban Krstev (Cetinje). Početak u 14.30 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. B. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Novović - Burzanović, Brnović, Božović - Vlaisavljević, Došljak - Korać (Orlandić).

Grbalj (4-2-3-1): Radulović - N. Bogdanović, Carević, Radusinović, I. Bogdanović - Milojko, Ragipović - Luković, Merdović, Đalac - Ašćerić.

Bonus video: