Današnji „El klasiko” samo za prestiž

Neuobičajenom “el klasiku” doprinosi i neuobičajeni termin - duel u Madridu počinje u 16 sati.
0 komentar(a)
Klasiko, Foto: FONET/AP
Klasiko, Foto: FONET/AP
Ažurirano: 02.03.2013. 13:35h

Nakon što je prije tri dana demolirao Barselonu u revanšu Kupa kralja na “Nou kampu”, Žoze Murinjo je odlučio da se ne inati i da mu je bolje da sačuva tim za utorak i revanš meč Lige šampiona sa Mančester junajtedom.

Zato će danas na ”Santjago Bernabeu”, prema grafiku španske “Marke”, izvesti na megdan Barseloni tim u kojem neće biti čak sedmorica fudbalera koja su eliminisala Katalonce u polufinalu Kupa kralja.

Prema izvorima istog lista, moguće je čak da će i najbolji igrač Kristijano Ronaldo početi na klupi, a da će na teren samo u slučaju negativnog rezultata. Ronaldo je ipak najavljen od starta, pa bi formacija Reala mogla da izgleda ovako: Dijego Lopez - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marselo - Esjen, Modrić - Kaljehon, Kaka, Ronaldo - Iguain.

- Trener još nije rekao ko će igrati. Odlučiće na dan utakmice, ali ako budem u timu, biće to odlična prilika za mene da se dokažem. U stanju sam da i dalje doprinesem ekipi - rekao je Kaka na konferenciji za medije.

Real kasni za Barselonom čak 16 bodova i odavno se nije desilo da jedan “el klasiko” ima manji takmičarski značaj od dananašnjeg. Tenzija ipak postoji. Barselona želi da se osveti Realu za šamar iz Kupa kralja, pa će pomoćni trener Žordi Roura na teren poslati najjači tim. Sa izuzetkom povrijeđenog Ćavija, koji ima deset dana na rasploganju da se oporavi za mnogo važniji meč, revanš sa Milanom u osmini finala Lige šampiona.

Neuobičajenom “el klasiku” doprinosi i neuobičajeni termin - duel u Madridu počinje u 16 sati.

Bonus video: