Mladost protiv Jedinstva pod imperativom pobjede

"Naš cilj je jasan, a to je plasman u Evropu, preko Kupa ili prvenstva", kazao je napadač Mladosti, Vladimir Savićević
3 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 10:36h

Iako značajno pojačana u zimskom prelaznom roku, Mladost nije uspjela da slavi na gostovanju Mornaru (0:0). Za izabranike Miodraga Vukotića nema popravnog i danas moraju da savladaju Jedinstvo na Starom aerodromu.

"Naš cilj je jasan, a to je plasman u Evropu, preko Kupa ili prvenstva. Bliži smo u Kupu, ali i kroz šampionat moramo tražiti šansu i danas jednostavno nemamo izbora. Napašćemo od prvog minuta i nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita. Neće biti lako, jer se Jedinstvo predstavilo kao ekipa sa sjajnom defanzivom. Oni znaju da čuvaju gol, ali smo kvalitetniji i na našem terenu, najboljem u zemlji, moći ćemo da kombinujemo i igramo svoju igru. To nijesmo mogli u Baru, gdje je teren bio jako loš. Oslabljeni smo neigranjem Mandića, Tomića, Kaljevića i Šofranca, ali su se pojačanja pokazala kao prava tokom priprema, pa nas povrede ne brinu previše", kazao je napadač Mladosti, Vladimir Savićević.

Fudbaleri Jedinstva će nakon poraza od Mogrena uraditi sve da u današnjem duelu dođu do povoljnog rezultata. Bjelopoljci su svjesni težine zadatka i kvaliteta ekipe Mladosti, ali vjeruju u sebe i žele da isprave greške sa premijere.

Izabranike Dušana Jevrića nije demoralisala ni suspenzija stadiona u Bijelom Polju zbog incidenta koji se desio nakon završetka susreta sa Budvanima, pa najavljuju borbu do posljednjeg atoma snage kako bi neporaženi napustili Podgoricu.

"Nismo izgubili samopouzdanje nakon neočekivanog poraza od Mogrena i uvjereni smo da možemo mnogo bolje da igramo nego u prošlom meču. Respektujemo ekipu Mladosti, ali i mi imamo svojih aduta, pa će sigurno u današnjoj utakmici odlučivati nijanse. Nećemo kalkulisati već želimo da se nadigravamo sa domaćinom i vjerujem da možemo doći makar do boda, a ako nam se ukaže prilika za trijumf sigurno je nećemo propustiti", kazao je kapiten Jedinstva Milanko Drašković.

Mladost - Jedinstvo

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić, Dejan Pavićević (Podgorica). Početak u 14 časova.

Mladost (4-2-3-1): Vujović - Taku, Tatar, Vujović, Živković - Sanković, Božović - Savićević, Seratlić, Šćepanović - Marković.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Kalezić, Rosić, Mihailo Petrović - Drašković, Medenica, Radulović, Đurović - Boričić, Miloš Petrović.

Bonus video: