Titule se osvajaju na teškim gostovanjima

"Važno je da pokušamo da stignemo do cilja, da ostanemo neporaženi", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske
54 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2013. 10:54h

Nakon što su otvorili nastavak sezone onako kako i dolikuje lideru - pobjedom, fudbaleri Sutjeske spremni su za prvo proljećno gostovanje protiv Mogrena u metropoli crnogorskog turizma.

Istina, izabranici Dragana Radojičića na startu nijesu „plesali“ kao jesenas, ali je cilj opravdao sredstvo i zadovoljio sve. U svakom slučaju, nikšićki „plavo-bijeli“ u dobrom raspoloženju idu na noge Mogrenu, koji je takođe na startu trke osvojio cio plijen, zbog čega se očekuje interesantan meč.

A nakon finansijske „injekcije“ koja je stigla prethodnih dana, očekuje se da jesenji prvak nastavi pobjednički niz, jer samo serijom pobjeda može da sačuva dragocjeno prvo mjesto.

"Nastupićemo oslabljeni, ali i ranije smo isticali više puta da ne tražimo opravdanja uoči bilo kojeg meča, jer smo sigurni da će momci koji dobiju šansu kao zamjena opravdati očekivanja. Igra cijeli tim, a ne pojedinci. Zna se šta ja očekujem pred svaku utakmicu, ali svjestan sam da nas u Budvi očekuje težak zadatak, jer Mogren ima odličan spoj mladosti i iskustva, što ih je i dovelo do pozitivnog rezultata u prošlom kolu. Slavili su na teškom gostovanju u Bijelom Polju, ali mi ne očekujemo da ćemo bilo gdje lako doći do bodova. Važno je da pokušamo da stignemo do cilja, da ostanemo neporaženi", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Zbog parnih kartona meč će propustiti vezista Jovan Nikolić, dok je van konkurencija zbog povrede Vladan Karadžić.

Pobjeda nad Jedinstvom na proljećnoj premijeri ohrabrila je fudbalere Mogrena, pa ekipa Branislava Milačića sada u opuštenoj atmosferi dočekuje lidera Sutjesku. Zanimljivo da je u prvom dijelu sezone Mogren slavio kraj Bistrice sa 2:0.

"Startovali smo dobro i valjalo bi da potvrdimo uspješan rezultat iz Bijelog Polja. Sutjeske je lider, nezgodna ekipa. Ali, jesenas smo im nanijeli prvi poraz na njihovom terenu, pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Oslabljeni su odlaskom Šušnjara, ali doveli su Ćetkovića i Ognjanovića. Sutjeska kao lider ima imperativ dok je naša prednost u tome što smo opušteniji", kaže Veselin Bojić, iskusni štoper Mogrena, inače nekadašnji fudbaler Sutjeske.

Bojić vjeruje da će njegova ekipa pokazati kvalitet na domaćem terenu...

"Dosta puta smo potvrdili da znamo da igramo na strani, uostalom savladali smo Sutjesku u Nikšiću. Nadam se, međutim, pozitivnom rezultatu i u današnjem meču. Cilj kluba je da se afirmišu mladi igrači, ali nakon pobjede u Bijelom Polju otvorila se mogućnost da se borimo za Evropu. Ukoliko budemo imali tu šansu u nastavku sezone, probaćemo da je iskoristimo", zaključio je Bojić.

Mogren - Sutjeska

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 14 časova.

Mogren (4-4-2): Todorović - Ivanović, Radišić, Bojić, Milošević (Popović) - Lagator, Mijušković, Peličić, Pržica - Đoković, Vujović.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečalić, Ćuković, Ognjanović, Stijepović - Jovović, Karadžić, Pejović, Perošević - Isidorović, Ćetković.

Bonus video: