Budućnost dočekuje Zetu: Nastavak dominacije?

“Plavi” su dobili čak 10 od posljednjih 13 duela, uz tri remija (računajući i Kup i prvenstvo), a posljednji poraz doživjeli su prije skoro pet godina, 2008. na Trešnjici.
0 komentar(a)
Nikač, Foto: Savo Prelević
Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2013. 10:49h

Budućnost i Zeta nekad su bili najveći rivali u crnogorskom fudbalu, ali se njihov međusobni odnos u posljednje četiri godine može opisati samo jednom riječju - dominacija! Naravno, ekipe Budućnost.

“Plavi” su dobili čak 10 od posljednjih 13 duela, uz tri remija (računajući i Kup i prvenstvo), a posljednji poraz doživjeli su prije skoro pet godina, 2008. na Trešnjici.

Pod snažnim efektom ove tradicije Podgoričani će pokušati da se vrate pobjedama, pošto su remijem prvo završili jesenji dio šampionata (protiv Petrovca), a onda i otvorili proljećni (protiv Čelika).

"To što smo lako izlazili na kraj sa Zetom u prethodnim mečevima neće nas zavarati, niti spriječiti da pružimo maksimum. Ako ne pružimo 100 odsto, imaćemo velikih problema. U suprotonom, očekujem pobjedu", kaže Darko Nikač, strijelac protiv Čelika.

Iako bi se u normalnim okolnostima remi kod kuće protiv Čelika tretirao kao klasični kiks, fudbaleri Budućnosti pronašli su ohrabrenje u tom remiju, iako je Sutjeska pobjegla na plus tri.

"Mnoge ekipe su se pojačale, razlike su vrlo male, nijedan tim nije dominantan. Igrali smo protiv Čelika, koji po mom mišljenju ima najiskusniju ekipu u ligi. I dali smo maksimum, uz malo sreće mogli smo da pobijedimo, siguran sam da će nam se to vratiti u narednim mečevima, pod uslovom da ponovimo takav odnos i zalaganje", dodaje Nikač, koji će početi meč u tandemu sa Srđanom Radonjićem.

Na klupu će ponovi (i neočekivano) najbolji strijelac i prošlog i tekućeg šampionata, Admir Adrović.

Zeta je, s druge strane, spremna za komšijski izazov a uspješna premijera protiv Lovćena (trijumf od 2:0) pozitivno je uticala na atmosferu.

"Biće teško, prisutan je imperativ sa obje strane. Budućnost će pokušati da nadoknadi dva izgubljena boda iz prvog kola, ali mi smo u teškoj situaciji i u svaki meč ulazimo sa željom da ga pobijedimo. Očekujem otvorenu predstavu, vjerujem da ćemo odigrati kao protiv Lovćena. Jasno je, međutim, da je Budućnost kvalitetnija od Lovćena, ali ako budemo pružili partiju kao u prošlom kolu, odnosno iz većine pripremnih mečeva, nadam se da ni rezultat neće izostati", rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Ekipa iz Golubovaca jesenas je čak tri puta poražena od Budućnosti (dva puta u Kupu) i sva tri puta sa dva gola razlike. U posljednjih nekoliko godina tradicija je ubjedljivo na strani Budućnosti... Da li je to opterećenje za Zetu?

"Mislim da je taj problem više psihološke prirode, jer su čak i ranije generacije, dok je Zeta bila jača, imale neku barijeru na mečevima protiv Budućnosti. Pričali smo na tu temu sa igračima, probaćemo da prevaziđemo takve stvari", istakao je Šuškavčević.

Trener Zete ponovo može da računa na beka Miloša M. Radulovića, ali će izostati Brnović zbog kartona, dok je neizvjestan nastup Božovića. A od narednog kola ekipa će moći da računa i na golgetera Koraća, koji, ipak, neće nastaviti karijeru u korejskom Gjeongnamu.

Budućnost - Zeta

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević, Srđan Korać (Bar). Početak u 14 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Tomković - Flavio, Kalezić, M.Vukčević, Golubović - Nikač, Radonjić.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Novović - Burzanović, Otašević, Kalačević (Božović) - Vlaisavljević, Boljević - Orlandić.

Bonus video: