Postupak protiv FK Jedinstvo

Disciplinska komisija je zbog incidenta nakon meča sa Mogrenom suspendovala stadion bjelopoljskog kluba i zabranila odigravanje prvenstvenih utakmica za vrijeme vođenja postupka
6 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2013. 17:33h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je postupak protiv Fudbalskog kluba Jedinstvo zbog teškog i neuobičajenog incidenta koji se dogodio nakon meča sa Mogrenom u utorak, u 18. kolu Telekom 1. CFL.

Kako se navodi u saopštenju komisije, ”navijač domaćina došao je po završetku utakmice do službenih prostorija gdje su se nalazila službena lica i polomio vrata od službene prostorije koja su prilikom pada povrijedila pomoćnog sudiju Aleksandra Đikanovića”.

Disciplinska komisija je zbog tog incidenta suspendovala stadion bjelopoljskog kluba i zabranila odigravanje prvenstvenih utakmica za vrijeme vođenja disciplinskog postupka, sve do donošenja konačne odluke Disciplinske komisije FSCG.

Ekipa Jedinstva, koja je tokom zimske pauze dobila novog sponzora, trenera i nekoliko pojačanja, poražena je u prvom kolu nastavka prvenstva na svom stadionu od Mogrena sa 2:1.

Kazni očigledno neće biti pošteđeni ni pojedinci - pokrenut je postupaku i protiv zvaničnika Jedinstva Dejana Femića i Suada Kolića, sve zbog nespotskog ponašanja “psovanja i vrijeđanja sudija utakmice protiv Mogrena”.

Na sajtu FSCG se navodio da žalbe po osnovu svih odluka o suspenziji nisu dozvoljene.

Komisija je pokrenula postupak i protiv FK Budućnost zbog slabe organizacije meča sa Čelikom, jer su navijači domaćih u 45. minutu ubacili na teren više pirotehničkih sredstava i dvije stolice, ali i protiv nikšićkog kluba, čiji su navijači ubacivali petarde u 66. minutu.

Bonus video: