Renovirano Jedinstvo na startu sa Mogrenom

Bjelopoljci u drugi dio šampionata ulaze sa željom da izbjegnu baraž, a prva prepreka do tog cilja je budvanski Mogren
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.02.2013. 11:37h

Nakon prvog dijela sezone u Jedinstvu je bilo znatnih promjena - potpisan je ugovor o sponzorstvu sa beogradskom firmom “Ingpro” koja je u vlasništvu Dragana Spasojevića, a ispisnice je dobilo 13 fudbalera. Stiglo je sedam novih - Nemanja Đurović, Miloš Petrović, Milenko Garić, Milivoje Raičević, Bojan Kalezić, Petar Majkić i Andrija Janketić.

Bjelopoljci u drugi dio šampionata ulaze sa željom da izbjegnu baraž, a prva prepreka do tog cilja je budvanski Mogren. Iako respektuje protivnika, trener Dušan Jevrić ističe da ga u današnjem duelu interesuju isključivo tri boda.

"Svjesni smo da nas očekuje težak meč protiv kvalitetne ekipe Mogrena koju vodi veliki stručnjak Branislav Milačić. Međutim, mi znamo šta hoćemo i potpuno spremni dočekujemo nastavak prvenstva, a ovaj praktično novi tim Jedinstva ima imperativ da se na najbolji mogući način predstavi bjelopoljskoj publici. Igraćemo napadački od prvog minuta jer želimo da na startu ostvarimo trijumf", kazao je Jevrić.

Sa druge strane, Budvani ove zime nisu imali prevelikih promjena u igračkom kadru. Gosti su u lagodnijoj poziciji od Bjelopoljaca jer imaju pet bodova više od Mornara (najbliže ekipe iz zone baraža).

"Svi smo dugo čekali nastavak prvenstva, dosta je bilo rada i utakmica bez takmičarskog značaja. Prva utakmica je uvijek teška, a naročito protiv Jedinstva koje nas je prošle godine dobilo na svom terenu. Treba imati u vidu i da nas čeka renovirano Jedinstvo, koje ima ozbiljniji pristup u klupskom, stručnom i igračkom pogledu. Naši igrači zaslužuju čestitke jer su imali fenomanalan pristup uprkos materijalnim problemima, te fizičkim poteškoćama koje iziskuje rad u pripremnom periodu. Jedinstvo je favorit, ali nećemo se predati lako. Ko bude bolji, neka nosi bodove. Nemamo problema sa povredama, ali ne možemo da računamo na Lončara koji nema pravo nastupa", kazao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

JEDINSTVO - MOGREN

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović, Aleksandar Đikanović (Nikšić). Početak u 14 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Mihailo Petrović, Rosić, Kalezić - Drašković (Gavrić), Radulović, Kasumović (Miloš Petrović), Medenica (Vojinović) - Raičević (Boričić), Đurović.

Mogren (3-4-3): Todorović - Milović, Bojić, Radišić - Lagator, Pržica, Ivanović, Popović - Grbović, Đoković, Vujović.

Bonus video: