Venger: Da se ne lažemo, biće teško

"Nemojmo sakriti istinu: biće izuzetno teško izboriti plasman u četvrtfinale protiv tima tog kvaliteta", kazao je Venger za zvanični sajt Premijer lige.
1 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2013. 18:18h

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da su male šanse da njegov tim osvoji Ligu šampiona nakon poraza od Bajerna iz Minhena u Londonu.

Arsenal je sinoć na svom stadionu poražen od Bavaraca sa 3:1 u prvom meču osmine finala najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a trener "tobdžija" smatra da će u revanšu londonski klub veoma teško doći do povoljnog rezultata.

"Nemojmo sakriti istinu: biće izuzetno teško izboriti plasman u četvrtfinale protiv tima tog kvaliteta", kazao je Venger za zvanični sajt Premijer lige.

Francuski stručnjak ocijenio je da je njegov tim igrao dobro, ali da su gosti iz Minhena iskoristili sve šanse u prvom poluvremenu.

"Imali smo dobar početak utakmice, igrali smo lijepo, doduše malo nervozno, ali nas je njihov rani gol znatno omeo u našim namjerama.

Odigrali smo meč protiv dobrog tima, koji je iskoristio sve šanse koje su im se pružile u prvom dijelu meča i poveli sa 2:0", istakao je on.

Venger je kazao da je vjerovao da njegov tim može do izjednačenja nakon što su smanjili rezultat početkom drugog poluvremena i dodao da njegov tim mora da pruži maksimum u revanšu u Minhenu.

"Kada smo smanjili rezultat preko Lukasa Podolskog na 2:1 djelovalo mi je da možemo da dođemo do izjednačenja, ali nismo iskoristili šanse koje su nam se pružile i onda smo primili još jedan gol, što je bio veliki udarac za tim", rekao je Venger.

"Moramo dati sve od sebe u revanšu i nadam se da će sreća u toj utakmici biti na našoj strani, kao i da će u tom meču podići samopouzdanje ekipe", dodao je on.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Arsenal igraće se 13. marta u Minhenu.

Bonus video: