„Emirejts” strahuje od bavarske mašine

„Tobdžije” su u subotu eliminisane u FA kupu od Blekburna nakon što je Arsen Venger odmarao gotovo pola tima za večerašnji sudar sa Bajernom
3 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2013. 15:11h

Bajernova dominacija iz Bundes lige ove sezone se prenijela i na utakmice u grupi u Ligi šampiona, ali sve će pasti u vodu ako bavarska mašina zakaže u nokaut fazi.

Rival u osmini finala jeste opasan, ali ne pripada prvoj klasi evropskih timova u ovom trenutku - Bajern igra večeras u Londonu protiv „vječite prijetnje” u Evropi, Arsenala.

„Tobdžije” su u subotu eliminisane u FA kupu od Blekburna nakon što je Arsen Venger odmarao gotovo pola tima za Ligu šampiona.

„To je bila glupost. U Ligi šampiona su nam šanse ionako male, ne znam zašto se odmarala ekipa za to takmičenje. Venger je samo pokazao nepoštovanje prema navijačima i žrtvovao takmičenje koje nije smio”, rekao je legendarni as Arsenala Pol Merson poslije eliminacije u FA kupu.

Bajern favorit

Po mnogima, Arsenalova šansa je prvi meč na „Emirejtsu”, ali Bajern svakako ostaje favorit u dvomeču.

Tim Jupa Hajnkesa je ove sezone u svim takmičenjima primio svega 14 golova, zato i nema razloga da strahuje od Tea Volkota, Lukasa Podolskog, Santija Kasorle...

"Zašto da se plašimo ikog. Mi smo Bajern, uvijek idemo na pobjedu. Mogli smo i bolje da prođemo u žrijebu, jer je Arsenal sve karte bacio na Ligu šampiona. Ipak, naš cilj se zna, a to je plasman u četvrtfinale", rekao je Hajnkes, kojeg će na ljeto na klupi Bajerna naslijediti Pep Gvardiola.

Hajnkes je pokazao i da cijeni Arsenal.

"Arsenal uvijek pronađe ritam u velikim utakmicama. Ta ekipa je svemoguća u napadu, to je pravi izazov za nas, jer ćemo biti u opasnosti", istakao je Hajnkes.

Čelzi kao inspiracija

Džek Vilšir je jedan od igrača koji je bio predviđen da odmara protiv Blekburna, ali je na kraju igrao 20 minuta. Ipak, poraz je bio neminovan.

U Arsenalu su, ipak, FA kup svjesno žrtvovali zbog Lige šampiona, pa ostaje da se vidi da li je Venger znao šta radi.

"Nije nam lako pala eliminacija od Blekburna, ali sada moramo da se ujedinimo više nego ikada. Bajern je vrhunski tim, ali smo i ranije znali da pobjeđujemo takve velikane, pa nije problem da to uradimo ponovo", rekao je Vilšir i pojasnio da je Arsenalu inspiracija aktuelni prvak Evrope.

"Čelzi nas je prošle sezone ubijedio da je sve moguće. U redu, ta ekipa je neke mečeve pobijedila srećno, ali niko ne može da joj zamjeri jer je pokazala ogroman karakter. Baš to je potrebno nama u ovom meču - da dokažemo da možemo da se nosimo s ovako teškom situacijom", dodao je engleski reprezentativac.

Venger je pokušao da ubijedi navijače da vjeruju.

"Odužićemo se za podršku na terenu. Ovo je prava prilika da reagujemo kao prava ekipa. Znam da to možemo".

Francuzu, međutim, nije svejedno, pa je na jučerašnjoj konferenciji za novinare pobijesnio što je objavljeno da mu je klub ponudio novi dvogodišnji ugovor.

"To je pogrešna informacija, a ja radim u Engleskoj 16 godina i mislim da zaslužujem više poštovanja", istakao je Venger, a onda i upitao jednog novinara zašto gleda u njegovom pravcu.

"Zato što je ovo vaša konferencija za medije", odgovorio mu je novinar.

Debitant na „Dragau”

Malaga je u debitantskoj sezoni pokazala da može da nadigra, između ostalih, veliki Milan, ali niko ne želi da se zadovolji samo epizodom. Želja Španaca je da „odrade” i Porto.

"Hoćemo u četvrtfinale. Pobijedili smo Bilbao u Primeri, a uvijek je važno da slavite u meču pred evropsko takmičenje", rekao je trener Malage Mauricio Pelegrino.

A koliko za Portugalce znači ovaj okršaj najbolje je objasnio trener Vitor Pereira.

"Svi jedva čekaju meč sa Malagom. Volio bih da mogu da istrčim na teren i igram protiv španskog tima", istakao je Pereira.

Sjutra se igraju preostala dva meča osmine finala - Milan dočekuje Barselonu, a u Istanbulu se sastaju Galatasaraj i Šalke.

ARSENAL - BAJERN

London - Stadion „Emirejts”. Kapacitet: 60.361. Sudija: Svejn Odvar Men (Norveška). Početak u 20.45.

Arsenal (4-2-1-3): Šćešnji - Sanja, Košjelni, Mertezaker, Vermalen - Arteta, Ramzi - Vilšir - Volkot, Podolski, Kasorla.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Martines, Švajnštajger - Miler, Kros, Riberi - Mandžukić.

PORTO - MALAGA

Porto - Stadion „Dragao”. Kapacitet: 52.399. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Početak u 20.45.

Porto (4-3-3): Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Aleks Sandro - Lućo Gonsales, Fernando, Mutinjo - Acu, Martines, Rodriges.

Malaga (4-2-3-1): Kabaljero - Sančes, Veligton, Demikelis, Antunjes - Tulalan, Kamaćo - Hoakin, Isko, Portiljo - Saviola.

Galerija

Bonus video: