Švajnštajger: Gladni smo trofeja u Ligi šampiona

„Mi u Bajernu nismo zadovoljni rezultatima 0:0 ili 1:1. Takav je mentalitet kluba”, rekao je Švajni
0 komentar(a)
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2013. 12:48h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger izjavio je danas da je njegova ekipa „gladna” trofeja u Ligi šampiona i ocijenio da je mnogo napredovala u odnosu na prošlu sezonu.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena igraju sjutra od 20.45 u Londonu protiv Arsenala, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

„Moj tim je dva puta igrao u finalu Lige šampiona i nije uspeo da pobijedi. Gladni smo trofeja u najelitnijem evropskom takmičenju. Iskusniji smo i idemo ka cilju. Jači smo nego prošle sezone, kada smo u finalu izgubili od Čelzija”, rekao je Švajnštajger.

Bajern je prošle sezone u finalu izgubio od Čelzija poslije izvođenja jedanaesteraca sa 4:3. U regularnom dijelu je bilo 1:1.

„U odnosu na taj meč, imamo mnogo više kvalitetnih igrača i jači smo na klupi. To je ključna stvar pred utakmicu sa Arsenalom. U tome je velika razlika. Sada imamo više igrača na raspolaganju”, rekao je Švajnštajger.

On je ocijenio da je njegov tim među favoritima za osvajanje Lige šampiona.

„Pet-šest ekipa su kandidati za osvajanje Lige šampiona, a mi smo jedan od njih. Znam da većina evropskih klubova ne želi da igra protiv Bajerna iz Minhena”.

„U posljednjih četiri-pet godina smo stekli reputaciju i moramo da pobedimo Arsenal prije nego što počnemo da razmišljamo o trofeju”, rekao je reprezentativac Njemačke.

„Mi u Bajernu nismo zadovoljni rezultatima 0:0 ili 1:1. Takav je mentalitet kluba”, dodao je Švajni.

Bajern je 13. uzastopnu sezonu stigao do nokaut faze Lige šampiona, a trofej je osvajao četiri puta.

Arsenal nikada nije trijumfovao u Ligi šampiona, a posljednji trofej londonski klub osvojio je 2005. godine.

„Tobdžije” u sjutrašnji meč ulaze poslije poraza u subotu u FA Kupu od drugoligaša Blekburna (1:0).

Ekipa Arsena Vengera nalazi se na 5. mjestu u Premijer ligi.

Fudbaler sredine terena Arsenala Džek Vilšir rekao je da bi veliki motiv njegovom timu trebalo da bude prošlogodišnja pobjeda Čelzija nad Bajernom u Ligi šampiona.

„Trebalo bi da odgledamo Čelzijevu utakmicu. Nisu imali dobru sezonu i možda su imali sreće na kraju, ali pokazali su karakter, a to i mi moramo da uradimo. Moramo da igramo kao tim, imamo dobru atmosferu, dobre vođe na terenu i to će nam pomoći”, rekao je Vilšir.

„Znamo za šta je Bajern sposoban. Oni imaju sjajan tim. Na našem stadionu smo već pobjeđivali velike evropske klubove, a sada takve rezultate moramo da ponovimo”, dodao je on.

Sjutra se igra još jedna utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja, od 20.45 Porto će biti domaćin Malagi, u prvoj utakmici osmine finala.

Bonus video: