Siti deklasirao Lids, Čelzi odradio Brentford

Aktuelni šampion Engleske je na svom terenu savladao Lids sa 4:0, a sav posao na "Itihadu" bio je završen već u prvih 15 minuta
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2013. 18:40h

Mančester siti je laganom pobjedom izborio plasman u četvrtfinale FA kupa.

Aktuelni šampion Engleske je na svom terenu savladao Lids sa 4:0, a sav posao na "Itihadu" bio je završen već u prvih 15 minuta kada su Jaja Ture i Serhio Aguero donijeli nedostižnu prednost.

U nastavku, Karlos Teves i opet Aguero do vrha su napunili mrežu člana Čempionšipa za prvi trijumf Sitija nakon tri vezana neuspjeha.

"U ovom takmičenju je uvijek važno da rano postignete gol. Koliko je FA kup složen, pokazali su i Arsenal i Everton, jednostavno nikada ne smijete da se opustite", rekao je Roberto Manćini kojem su navijači skandirali ime.

"To je bilo jako lijepo čuti. Kada sam čuo kako nas podržavaju poslije poraza od Sautemptona pomislio sam da zaslužuju da zbog njih pobijedimo svaki meč do kraja ove sezone", dodao je Manćini.

Pobijedio je i Čelzi, ali u ponovljenom meču 4. runde i sada ga čeka duel sa Mildzbroom u borbi za četvrtfinale. Na „Stamfordu” je pao Brentford sa 4:0, ali nije sve prošlo bez problema za sastav Rafaela Benitesa.

Na poluvremenu je bilo 0:0, čak gostima nije priznat regularan gol kod tog rezultata, ali je sve došlo na svoje u nastavku. Huan Mata, Oskar, Frank Lampard i Džon Teri obezbijedili su "plavcima" prolaz.

Lampard je protiv Brentforda postigao 199. gol za Čelzi i potrebna su mu još četiri da postane najbolji strijelac londonskog kluba u istoriji.

Naime, rekorder je Bobi Tambling koji je 202 puta bio strijelac. Popularni Frenki je, ipak, juče srušio jedan rekord - sa 26 pogodaka je postao najbolji strijelac Čelzija u FA kupu, jer je dao jedan više od Tamblinga...

Prošao je i Vigan nakon pobjede nad Hadersfildom (4:1) i zaigraće prvi put u četvrtfinalu još od 1987. godine.

Parovi četvrtfinala: Mančester junajted/Reding - Midlzbro/Čelzi, Oldam/Everton - Vigan, Mančester siti - Barnsli, Milvol - Blekburn.

Bonus video: