Namješten meč Mančester junajted - Zalaegeršeg?

“Ugovorio sam sastanak u jednom kafiću u Zalaegeršegu. Sjedio sam za susjednim stolom i gledao kako se posao ugovara", istakao Kareš
4 komentar(a)
Rud Van Nistelroj, Foto: Reuters
Rud Van Nistelroj, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2013. 12:43h

Aferi oko namještanja utakmica ne vidi se kraj. U najnovijoj se, kako piše “San”, pominje Mančester junajted.

Naime, taj list je objavio priču srpskog gangstera Kareša, koji tvrdi da je učestvovao u namještanju revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona 2002. kada je Mančester junajted, poslije poraza 0:1 u Mađarskoj, ubjedljivo savladao Zalaegeršeg (5:0) i plasirao se u takmičenje po grupama.

Kareš je rekao da je bio posrednik i u poslu koji je vodio “veliki hrvatski mafijaš” i u kome se vrtjelo desetine miliona funti..

“Ugovorio sam sastanak u jednom kafiću u Zalaegeršegu. Sjedio sam za susjednim stolom i gledao kako se posao ugovara. Bio sam tu dok se dogovor nije završio. U pitanju su bile velike sume novca za poraz mađarskog kluba sa tri i više golova razlike. Ekipa koja se bavila namještanjem utakmica, sastajala se jednom mjesečno u Budimpešti, kako bi dogovorila posao”, rekao je Kareš, a poslije ove njegove priče, UEFA i policija su počeli istragu.

Golman Zalaegeršega, Saša Ilić, nekadašnji reprezentativac Srbije, zaradio je crveni karton u 75. minutu kada je skrivio penal kod rezultata 3:0.

Po tvrdnjama “Sana”, nema naznaka da je bilo ko iz Mančester junajteda umiješan u ovu aferu, već samo mađarski tim.

Malkolm Klark, jedan od čelnika FA, bio je izuzetno ljut.

“Ako je ovo istina, onda se radi o velikoj sramoti. Mi pozivamo nadležne organe da sprovedu istragu i da budu rigorozni”, rekao je Klark.

Golove za “crvene đavole” na tom meču dali su Rud van Nistelroj (dva), Dejvid Bekam, Pol Skols i Ole Gunar Solskjer.

Direktor Zalaegeršega Atila Deši je rekao da njegov klub nema nikakve veze sa namještanjem

“Nismo predmet istrage Europola i Zalaegeršeg nije umiješan u takve stvari”, bio je jasan Deši.

Isti odgovor je uslijedio i sa “Old Traforda”.

“Mi ne znamo za bilo kakve optužbe o namještanju utakmica i nikada se nismo bavili tim stvarima”, kratko je saopšteno iz Mančester junajteda.

Bonus video: