Crna Gora gleda ka Torinu: Vučinić protiv Jovetića

"Jovetić i Vučinić su različiti tipovi napadača. Kod Stevana je izražen golgeterski dar, uvijek ide na gol, dok je Vučinić više asistent i podrška isturenijem centarforu", kaže Montela
1 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2013. 14:08h

Rivalstvo Juventusa i Fiorentine nikada se nije mjerilo brojem trofeja niti veličinom dva kluba, ali mržnja koju Toskanci osjećaju prema torinskom klubu učinila je da netrpeljivost bude ogromna.

Netrpeljivost je dostigla vrhunac 1990. godine, kada je Roberto Bađo napravio „zabranjeni transfer” i iz grada umjetnosti otišao u industrijski centar Apeninskog poluostrva.

"Naš rivalitet? Iskreno, nikada ga kao igrač nisam osjetio, za Juventus je to meč kao i svaki drugi. U Firenci je, znam pouzdano, sasvim drugačija situacija", pojasnio je trener „stare dame” Antonio Konte.

Za crnogorsku javnost, duel Juvea i Fiorentine ima takođe veliku važnost - večeras će se na jednoj strani naći najveća zvijezda našeg fudbala, Mirko Vučinić, na drugoj će biti Stevan Jovetić i Stefan Savić.

Uloga Vučinića se zna, cilj je da se sačuva Skudeto, Jovetić i Savić imaju evropske ambicije i želju da Juveu otežaju put do odbrane trofeja.

Takođe, Italijani gostovanje Fiorentine vide kao možda i posljednje u kojem će Jovetić igrati protiv Juventusa, jer je as „viole” odavno na meti kluba iz Torina.

„Juve će na ljeto opet krenuti u napad na Jovetića”, piše „Medijaset”.

Kako god, činjenica je da Fiorentina u zvaničnim mečevima nije savladala Juventus još od marta 2008. kada je u Torinu slavila sa 3:2.

Dakle, tradicija je na strani „stare dame”, ali svi pamte remi iz prvog dijela sezona (u Firenci je bilo 0:0), kada je šampion bio nemoćan, praktično je bio bez šuta u okvir gola u 90 minuta...

"Sa Juventusom nije lako, to je ekipa koja ima karakter i koja uvijek, bez obzira na sve, ide na pobjedu. Ovo je savršena prilika da pokažemo da smo velika ekipa", poručio je Vinćenco Montela i najavio okršaj dva bisera crnogorskog fudbala.

"Jovetić i Vučinić? To su različiti tipovi napadača. Kod Stevana je izražen golgeterski dar, uvijek ide na gol, dok je Vučinić više asistent i podrška isturenijem centarforu.

Sva tri crnogorska reprezentativca su najavljena od prvog minuta na meču koji od 18 časova počinje na „Juventus areni”.

Nešto kasnije večeras (20.45), drugoplasirani Napoli će testirati svoje šampionske ambicije - Napolitanci gostuju trećeplasiranom Laciju na „Olimpiku”.

Sastav Valtera Mazarija ima tri boda manje od Juventusa, a nakon ispita u Vječnom gradu će biti jasnije da li Napolitanci zaista posjeduju moć da pokvare računicu „staroj dami” ove sezone...

Bonus video: