Jovetić prvi na listi želja Vengera

Jo-Jo je navodno prvi naredni cilj na ljeto, iako Venger nije krio da bi volio da u Arsenal dovede napadača Napolija, Edinsona Kavanija
58 pregleda 1 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.02.2013. 15:29h

Ne prođe dan, maltene, da se ne pojavi informacija da je neki veliki klub zainteresovan za usluge Stevana Jovetića – posljednji u nizu je londonski Arsenal, a kako prenosi britanski Miror, as Fiorentine i crnogorske reprezentacije je prvi na listi želja trenera “topdžija” Arsena Vengera.

Arsenalu nije uspio u januaru da dovede Davida Vilju iz Barselone, pa je, navodno, Jo-Jo prvi naredni cilj na ljeto, iako Venger nije krio da bi volio da u Arsenal dovede napadača Napolija, Edinsona Kavanija.

U Fiorentini su više puta ponovili da ne žele da se odreknu Jovetića, iako se spekuliše da bi na ljeto, uz barem 30 miliona eura obeštećenja, morali da puste crnogorskog reprezentativca, ako Jovetić dogovori prelazak u neki od najjačih evropskih klubova.

U Engleskoj je fudbal čist

Inače, Veneger je danas govorio i o problemima u fudbalu sa namještanjem utakmica. Trener Arsenala je rekao da je danas sport pun legendi koji su varali tokom karijere i da je krajnje vrijeme da se njima stane na put.

"Vrijeme je da se sa tim problemom ozbiljno pozabavimo i da oni koji varaju budu kažnjeni na adekvatan način. Sport je pun legendi koji su ustvari prevaranti. Nedavno smo imali slučaj Lensa Armstronga i moramo da se borimo protiv toga", rekao je Venger za engleske medije.

On je dodao da je šokiran podatkom da Evropska policijska služba (Evropol) istražuje 380 mečeva uključujući i utakmicu Lige šampiona između Liverpula i Debrecina zbog mogućnosti da su bile namještene.

"Bio sam iznenađen kada sam čuo da je toliko utakmica namješteno. Za mene je to bilo kao cunami, bio sam u šoku. Jednostavno to je za mene neprihvatljivo. Ipak, ne mislim da je to problem u Engleskoj i možda sam baš zato iznenađen. Vjerujem da je fudbal u ovoj zemlji čist i ne mislim da su sudije korumpirane", poručio je Venger.

Bonus video: