Runi lansirao Junajted, Čelzi pao u Njukaslu

Čelzijev "dželat" bio je novajlija u Njukaslu, Musa Sisoko, dvostruki strijelac, a pobjedonosni pogodak postigao je u posljednjim trenucima meča.
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2013. 20:26h

Vejn Runi održava prednost Mančester junajteda u odnosu na Siti. Nakon serije golova Robina van Persija, kao i povremenog doprinosa Ćićarita, komandnu palicu u napadu “đavola” konačno preuzeo je engleski reprezentativac.

Runi je u 79. minutu teškog gostovanja Fulamu, kada je i Aleksa Fergusona, hvatala nervoza primio loptu ispred šenaesterca i klinički preciznim udarcem zaresao mrežu tima iz zapadnog Londona.

Meč fantastičnog ritma, u kojem se čak četiri puta tresao okvir gola (tri puta domaćina, jednom gosta), riješen je tako u samom finišu, kada je trener Sitija Roberto Manćini već spremao strategiju na prilaz na “minus pet”. Ovako, Siti će danas protiv Liverpula pokuašti samo da zadrži sedam bodova zaostatka.

Duel ne “Krejven kotidžu” prekinut je ne nakoliko minuta u finišu prvog poluvremena. Razlog je bizaran, makar za engleske fudbalske prilike - nestala je električna energija!

Njukasl je na svom terenu porazio Čelzi sa 3:2 u jednom od derbi mečeva 25. kola Premijer lige.

Čelzijev "dželat" bio je novajlija u Njukaslu, Musa Sisoko, dvostruki strijelac, a pobjedonosni pogodak postigao je u posljednjim trenucima meča.

Arsenal se namučio protov Stouka, ali je na kraju, ipak, stigao do sva tri boda, zahvaljujući Lukasu Podolskom, koji je iz slobodnog udarca u 78. minutu postigao gol za pobjedu.

Everton i Aston Vila su odigrali sjajan meč u kojem su podejelili bodove (3:3), u okršaju Belgijanaca na suprotnim stranama, Maruana Felainija i Kristijana Benteka koji su postigli po dva gola.

Pobjedu na domaćem terenu zabilježio je i Vest Hem koji je golom Endija Kerola u 77. minutu savladao Svonsi.

Rezultati

Kvins Park Rendžers - Norič 0:0

Arsenal - Stouk 1:0

Podolski 78.

Everton - Aston Vila 3:3

Aničebe 21, Felaini 69, 90 - Benteke 2, 61, Agbonlahor 24.

Njukasl - Čelzi 3:2

Gutijerez 41, Sisoko 68, 90 - Lampard 55, Mata 61.

Reding - Sanderlend 2:1

Kebe 7, 85 - Gardner (penal) 29.

Vigan - Sautempton 1:2

Kaldvel 25 - Lambert 64, Šnajderlin 85.

Vest Hem - Svonsi 1:0

Kerol 77.

Fulam - Mančester Junajted 0:1

Runi 79.

Nedjelja

Vest Bromvič Albion - Totenhem

Mančester Siti - Liverpul

Tabela: Mančester Junajted 62, Mančester Siti 52, Čelsi 46, Totenhem 42, Everton 42, Arsenal 41, itd.

Galerija

Bonus video: