Gomes i Roben moraju da se pomire da ulaze sa klupe

“Žao mi je što ne mogu da igraju svi odjednom, ali određeni igrači moraju prihvatiti činjenicu da je trenutno ulazak sa klupe njihov zadatak”, naglasio je 67-godišnji stručnjak
0 komentar(a)
Mario Gomez, Foto: REUTERS
Mario Gomez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.01.2013. 15:57h

Trener Bajerna, Jup Hajnkes, poručio je putem službene internet stranice Arjenu Robenu i Mariju Gomesu da se moraju pomiriti sa ulogom “džokera s klupe”.

Dva sjajna fudbalera su zbog problema sa povredama izgubila mjesta u startnoj postavi, a Gomesova zamjena Mario Mandžukić igra fenomenalno.

Zbog toga Hajnkes ne namjerava išta da mijenja.

“Srećan sam snagom ekipe, kao i dužinom klupe. Žao mi je što ne mogu da igraju svi odjednom, ali određeni igrači moraju prihvatiti činjenicu da je trenutno ulazak sa klupe njihov zadatak. Pobjede su prioritet. Ništa drugo”, naglasio je 67-godišnji stručnjak.

Hajnkes je potom objasnio kako dvije zvijezde mogu da se izbore za povratak u startnih 11.

“Ne namjeravam da u skoro vrijeme pravim promjene u prvoj postavi. Ekipa će se, uostalom, sama iskristalisati kroz utakmice, a prisilnim guranjem nekog u tim neću postići ništa”, naglasio je Hajnkes.

Bajern je vodeći u Bundes ligi poslije 19 kola sa 48 bodova, a koliko posebno Gomesa čeka težak posao da se vrati u startnu postavu govore brojke Mandžukića - hrvatski centarfor je nakon zimske pauze na dvije utakmice postigao tri gola i jednom asistirao.

Bonus video: