Mesi u „el klasiku” ruši Di Stefana?

Na “nišanu” nevjerovatnog Argentinca večeras je Realova legenda Alfredo di Stefano, koji je i dalje najbolji strijelac u istoriji “el klasika” sa 18 golova. Mesi je dao jedan manje...
2 komentar(a)
Mesi i Ronaldo, Foto: Reuters
Mesi i Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2013. 12:58h

Kristijano Ronaldo je postigao tri gola u nedjelju prije podne protiv Hetafea, Leo Mesi mu je poslije podne odgovorio sa četiri protiv Osasune - bolja najava večerašnjeg “el klasika”, sudara Reala i Barselone u polufinalu Kupa kralja, nije mogla da se desi.

“Sjutra će se definitivno podmiriti svi računi”, napisali su španski mediji, aludirajući na činjenicu da će Žoze Murinjo vjerovatno posljednji put kao trener Reala imati šansu da se nadmudruje sa Barselonom, ako se dva tima ne sudare u kasnijoj fazi Lige šampiona.

Jer, Primera je gotova, Barselona ima 15 bodova više i prvenstveni sudar 2. marta vjerovatno će imati samo revijalni karakter.

Ali, prije toga, dva najbogatija kluba u Evropi obračunaće se u Kupu kralja.

Real se vadi za očajne rezultate u prvenstvu, a Barselona želi da nastavi fenomenalan niz iz Primere (po jedan poraz i remi, uz 19 pobjeda).

Prva utakmica igra se večeras u 21 sat na stadionu “Santjago Bernabeu” u Madridu, revanš je na “Nou kampu” 27. februara.

"Očekuje nas važna i teška utakmica. Igramo kod kuće, što je prilika da zabilježimo dobar rezultat. Nedostajaće nam nekoliko ključnih igrača, ali to ne smije da bude izgovor za eventualni neuspjeh. Moraćemo da odigramo dobro, jer Barselona je nevjerovatan tim", rekao je Kristijano Ronaldo španskim medijima.

Real je oslabljen - Kasiljas je povrijeđen, Ramos suspendovan, dok su Koentrao i Di Marija pod znakom pitanja zbog povreda.

Barselona je kompletna, i kao uvijek motivisana da na terenu najvećeg “neprijatelja” pokaže da je bolja.

"Opušteni smo, kao pred svaku utakmicu. Ipak, ne smijemo da pretjeramo u tome, jer Real može da bude vrlo neugodan. Kada im ostavite prostor, jako su opasni. Pokušaćemo da igramo našu igru", rekao je Ćavi, vezista Barse.

A najveći motiv ima Leo Mesi, igrač koji svake sedmice obara po jedan rekord. Na “nišanu” nevjerovatnog Argentinca večeras je Realova legenda Alfredo di Stefano, koji je i dalje najbolji strijelac u istoriji “el klasika” sa 18 golova.

Mesi je dao jedan manje i večeras ima šansu da ispiše istoriju na još jedan način. Ako ne danas, onda u revanšu...

Bonus video: