Jovetić "tobdžija" za 20 miliona funti?

Kako navodi "Fudbal Italija”, Arsen Venger ne krije da Jovetića vidi kao idealno pojačanje za ljeto i vjeruje da bi cifra od 20 miliona funti zadovoljila čelnike kluba sa "Frankija”...
6 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.01.2013. 10:42h

Arsenal je nedavno javno stavio svima do znanja da u bliskoj budućnosti ima u planu da angažuje jednu "krupnu ribu”, a ako već dolazak Edinsona Kavanija nije realan, „tobdžije” se polako okreću Firenci - italijanski mediji pišu da je sada prva meta Stevan Jovetić.

Kako navodi "Fudbal Italija”, menadžer Arsenala Arsen Venger ne krije da mu se dopada Jovetić i da ga vidi kao idealno pojačanje za ljeto. Francuz vjeruje da bi cifra od 20 miliona funti (skoro 24 miliona eura) zadovoljila čelnike kluba sa "Artemio Frankija”.

Takođe, Francuz će pokušati da "ulovi” i Stefana El Šaravija iz Milana...

Jovetić je i ljetos bio blizu odlaska iz Fiorentine, zainteresovani su bili Juventus i Mančester siti, ali je tada Jo-Jo donio odluku da ostane još sezonu i da tek onda, u saradnji sa klubom, sasluša ponude i donese odluku o budućnosti.

Stručnjaci na Apeninima tako i dolazak Đuzepea Rosija iz Viljareala u Fiorentinu (stigao nedavno, zaigraće tek u martu kada se oporavi od povrede koljena) vide kao navikavanje „viole” na život bez Jovetića, jer se bliži kraj sezone.

Venger je, s druge strane, prije nekoliko dana rekao da nema šta da krije i da je "lud za Kavanijem” koji "vrijedi svaki cent koliko traži Napoli”. Ipak, teško je vjerovati da bi El Matador od svih velikana svjetskog fudbala koji ga žele izabrao baš da ode u Arsenal koji čeka na trofej od 2005. godine.

Jovetić je ove sezone dao osam golova u Seriji A, a Urugvajac čak 17, što ga čini liderom na listi strijelaca.

Bonus video: