Rumenige: "Opšti koncept" je doveo Gvardiolu u Bajern

"Da je u pitanju bio samo novac oko angažovanja Gvardiole, mi ne bismo imali bilo kakvu šansu da pobijedimo u trci oko saradnje sa Špancem"
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.01.2013. 17:51h

Predsjednik Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da ne bi imali nikakvu šansu da angažuju Pepa Gvardiolu da se radilo samo o novcu.

"Da je u pitanju bio samo novac oko angažovanja Gvardiole, mi ne bismo imali bilo kakvu šansu da pobijedimo u trci oko saradnje sa Špancem. Opšti koncept kluba je tu odigrao najvažniju ulogu", rekao je Rumenige.

Bavarski klub je juče potvrdio da je angažovao Gvardiolu koji će na funkciju šefa struke Bajerna stupiti 1. jula, poslije odlaska sadašnjeg trenera Jupa Hajkensa u penziju.

"Bajern ima dobar imidž u svijetu fudbala. Bio sam u mogućnosti da potvrdim da pregovaramo sa Gvardiolom. Mi smo klub koji je pouzdan, ozbiljan i dobro struktuiran. Fokus kluba je u potpunosti na fudbal", kazao je Rumnige.

Španac je juče potpisao trogodišnju saradnju sa Bajernom, a španski mediji prenijeli su danas da će Gvardiola postati najplaćeniji trener na svijetu. On će godišnje primati 17 miliona eura.

Predsjednik Bavaraca je opisao Gvardiolu kao "sjajnog momka" sa nevjerovatnom ličnošću, aurom i harizmom.

"On je mlad čovek sa kojim se nadamo da ćemo početi novu eru. Gvardiola mi je u telefonskom razgovoru rekao da ne želi da na bilo koji način remeti rad Hajkensa u ovoj sezoni. Za njega je veoma bitno da Hajkens može da dobro živi sa tom odlukom", dodao je on.

Bajern je prije Božića kontaktirao bivšeg trenera Barselone, koji od odlaska iz katalonskog kluba živi u Njujorku, a nakon toga su imali seriju sastanaka u Minhenu na kojima je postignut dogovor o saradnji.

Rumenige je dodao da je od samog početka bilo jasno da Gvardiola ima "velike simpatije" ka Bajernu.

Rumenige je istakao da španski stručnjak u skorije vreme neće dolaziti u Minhen, čak možda i ne prije preuzimanja Bavaraca 1. jula, ali da je u Njujorku već počeo da uči njemački jezik.

Gvardiola, koji će u petak proslaviti 42. rođendan, je četiri sezone predvodio Barselonu, a za to vrijeme osvojio je 14 trofeja od čega dvije Lige šampiona.

Bonus video: