Čelzi silan u Stouku, kakav preokret Redinga

Čelzi je ubjedljivo slavio protiv Stouka, nakon poraza u prethodnom kolu od KPR. Dvostruki strijelac za Čelzi bio je igrač Stouka Džonatan Volters, koji je postigao dva autogola u 46. i 62. minutu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 17:51h

Za napadača Stouka Džonatana Votersa - zvanog Džon - do juče su čuli samo oni koji detaljnije prate Premijer ligu.

Reprezentativac Republike Irske bio je juče predmet podsmijeha u cijeloj Britaniji, da su se svi ostrvski mediji zapitali - može li gore? Voters je na meču protiv Čelzija postigao dva gola - oba u pogrešnu mrežu, a kada su mu saigrači u finišu poklonili da šutne penal kao utjehu, napucao je loptu visoko preko gola.

I sve to na svom 100. nastupu u Premijer ligi!

“Noćna mora”, napisao je BBC, uz ironičnu opasku da je Voters bio produktivniji za Čelzi od - Fernanda Toresa, koji je ostao na klupi.

Epilog lične drame 29-godišnjeg napadača bila je ubjedljiva pobjeda Čelzija (4:0) za povratak na treću poziciju na tabeli.

"Strašno izdanje, nije ovdje lako dobiti", rekao je Demba Ba, napadač Čelzija, koji je prvi put startovao u Premijer ligi.

Lampard je opet pogodio iz penala u jednoj od posljednjih utakmica za Čelzi, makar tako tvrde engleski mediji, a upisao se i Eden Azar.

Ipak, “junak” je bio Voters, koji je do kraja dana najviše puta bio spomenut na britanskim sportskim portalima.

“Kladite se da će Džon Voters večeras zakačiti nožnim prstom ivicu svog kreveta. Velika je vjerovatnoća da dobijete”, prenio je BBC komentar jednog navijača.

Ipak, nisu se svi šalili na Votersov račun...

"Svakom se desi da ima loš dan na poslu. Stvari su od početka krenule loše po nas i po Votersa i treba se okrenuti novom danu", kazao je trener Stouka Toni Pjulis.

Ako je Voters bio antiheroj, heroji dana su fudbaleri Redinga, koji su za samo osam minuta - od 82. do 90. - postigli tri gola protiv VBA i od 0:2 stigli do 3:2.

"Ne mogu da iščekam da odgledam snimak, ali samo posljednjih osam minuta! Napravili smo čudo i ovo treba da nam bude podstrek", blistao je trener Redinga Brajan Mekdermot, čija je ekipa stigla na tri boda od zone spasa.

Najeveća bitka vodila se prije ostalih - Hari Rednap je sa “davljenikom”, Kvins Park Rendžersom, uspio svoj nekadašnji tim, Totenhem, da zakine za dva boda (0:0).

"Dobili smo Čelzi u gostima, a sada smo zaustavili Totenhem. Teško da sam mogao da tražim više", prokomentarisao je Rednap.

Aston Vila je nastavila očajnu seriju, pa je nakon poraza od Sautemptona (1:0) stigla u zonu ispadanja.

"Izgubili smo iz penala koji nije postojao, ne mogu da vjerujem šta nam je sudija svirao", komentarisao je Pol Lambert, trener Aston Vile.

Everton nije mogao više od 0:0 na “Gudison parku” protiv Svonsija, iako je napadao od početka do kraja.

"Imali smo puno šansi. Neki drugi dan dali bismo četiri ili pet golova, ali sada nismo nijedan", izjavio je Dejvid Mojes, trener Totenhema.

Rezultati:

Kvins Park Rendžers - Totenhem 0:0

Aston Vila - Sautempton 0:1

Lambert 35 (penal))

Everton - Svonsi 0:0

Fulam - Vigan 1:1

Karagunis 22 - Santo 71

Norič - Njukasl 0:0

Reding - VBA 3:2

Kebe 82, Londre 88, Pagrebnjak 90 - Lukaku 19, 69

Stouk - Čelzi 0:4

Voters 45, 63 (oba autogol), Lampard 66 (penal), Azar 73)

Sanderlend - Vest Hem 3:0

Larson 12, Džonson 47, Meklin 74

Nedelja

Mančester junajted - Liverpul

Arsenal - Mančester siti.

Galerija

Bonus video: