Paolo di Kanio plaća igrače iz svog džepa u Svindonu

"Kada umrem imaću nešto manje novca, ali ću pobijediti kao trener. Potrošio sam velike cifre na pravne savjetnike u prošlosti pa možete zamisliti koliko bih potrošio na fudbalere"...
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 15:08h

Kontroverze, problemi s pravosuđem, kazne, majstorski golovi... Sve to je obilježilo igračku karijeru Paola di Kanija.

Italijan je sada menadžer Svindona, ne ističe se spektakularnim rezultatima (ako se izuzme eliminacija Stouka iz FA kupa početkom sezone), ali daleko od toga da nije poseban - odlučio je da iz svog džepa plati igrače koji su na pozajmici.

Tačnije, radi se o trojici fudbalera - Džonu Bostoku (igra kao pozajmljen igrač Totenhema), Krisu Martinu (Norič) i Daniju Holandsu (Čarlton).

Klub nema novca da ih zadrži, pozajmica im ističe u ovom prelaznom roku, a predsjednik Vilijam Pati je već rekao da "Svindon nema mogućnosti da ih zadrži".

Međutim, Pati u tom trenutku nije znao da Di Kanio ima rješenje.

"Daću svoj novac samo da ih zadržim. Potrošiću 20,30 hiljada funti da ostanu što duže jer želim da pobjeđujemo. Kada umrem imaću nešto manje novca, ali ću pobijediti kao trener. Potrošio sam velike cifre na pravne savjetnike u prošlosti pa možete zamisliti koliko bih potrošio na fudbalere", rekao je Di Kanio.

Svindon nastupa u Ligi jedan (treći rang engleskih profesionalnih liga) i bori se za ulazak u Čempionšip.

Ovaj klub sa jugozapada Engleske je trenutno na petom mjestu i ima pet bodova manje od tandema na čelu Tranmera i Donkastera.

Bonus video: