Bekam osvaja Kinu

Engleski mediji javljaju da su Bekamovi agenti u završnom dijelu pregovora sa kineskim klubom Šangajem
0 komentar(a)
Dejvid Bekam, Foto: Beta/AP
Dejvid Bekam, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.01.2013. 12:05h

Sve su manje šanse da posljednje godine karijere Dejvid Bekam provede u Evropi, a kako trenutno stvari stoje, legendarni engleski fudbaler i „selebriti“ krenuće u osvajanje azijskog tržišta.

Engleski mediji javljaju da su Bekamovi agenti u završnom dijelu pregovora sa kineskim klubom Šangajem (klubom Didijea Drogbe), a britanski bukmejkeri nude kvotu 2,5 da će transfer biti realizovan (3,25 na prelazak u Kvins park rendžers, a 11 na dolazak u Pari sen Žermen i Monako).

A ako su tačne cifre kojim barataju mediji, nije ni čudo što je Šangaj najrealnija opcija za Bekama. Kinezi su, navodno, spremili ponudu vrijednu 300 hiljada eura nedjeljno u naredne dvije sezone, ali i 25 miliona eura godišnje od marketinških prihoda koje klub zaradi koristeći njegov brend.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Engleske igrao je pet godina za Los Anđeles Galaksi i za to vrijeme zaradio skoro 200 miliona eura, većinu od marketinških usluga. On je, po Forbsovoj listi, najbogatiji fudbaler u 2012. godini, sa procijenjenom zaradom od oko 35 miliona eura, ali tek osmi na listi najbogatijih sportista svijeta.

Bonus video: