Marka: Najbolji Mesi i Simeone

Trener madridskog Atletika je pobijedio ispred trenera Reala, Žozea Murinja, dok je stručnjak Barselone, Tito Vilanova završio kao treći. Pep Gvardiola je bio četvrti
0 komentar(a)
Murinjo i Mesi, Foto: Beta/AP
Murinjo i Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.01.2013. 23:04h

Na osnovu ankete španske „Marke”, u kojoj je glasalo 115.000 čitalaca, za najboljeg trenera u Španiji je proglašen Dijego El Ćolo Simeone.

Trener madridskog Atletika je pobijedio ispred trenera Reala, Žozea Murinja, dok je stručnjak Barselone, Tito Vilanova završio kao treći. Bivši trener Barse, Pep Gvardiola je bio četvrti.

U izboru najboljeg igrača, ubjedljivu pobjedu odnio je napadač Barselone, Argentinac Lionel Mesi, ispred Portugalca Kristijana Ronalda iz Reala i Kolumbijca iz Atletika, Radamela Falkaa. Čak 60 odsto ispitanika je glas dalo Mesiju, Ronaldu 14,4, a Falkau 10,6 odsto.

Najbolji španski igrač je Andres Inijesta iz Barselone, ispred golman Reala i “crvene furije”, Ikera Kasiljasa i klupskog i reprezentativnog partnera, Ćavija, koji je bio treći po broju glasova.

Simeone je sa Atletikom osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope, a njegov klub je drugoplasirani na tabeli Primere.

Mesi je fantastičnu seriju golova u 2012. godini zaokružio na broju 91, i obaranjem rekorda legendarnog Njemca Gerda Milera, koji je 1972. godine postigao 85 pogodaka.

Bonus video: