LJUT NA PARDJUA

Ferguson: Nisam ja menadžer sićušnog kluba sa sjeveroistoka

„Pardju je našao za shodno da me kritikuje. On je najgori u maltretiranju sudija. On pokazuje prstom u njih i ruga im se. Nevjerovatno je da se usudio da me kritikuje”, rekao je Fergi
4 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2012. 14:57h

Ser Aleks Ferguson stao je u odbranu svojih postupaka prema Majku Dinu, sudiji utakmice s Njukaslom, a pri tom je i oštro kritikovao trenera „svraka” Alana Pardjua, kojeg je nazvao „menadžerom sićušnog kluba sa sjeveroistoka”.

Iz FA su juče objavili da neće kazniti Fergusona, koji je u srijedu u više navrata vikao na Dina i njegovog pomoćnika Džejka Kolina, jer su prvo poništili, a nakon konsultacija ipak priznali pogodak Njukasla za 2:1.

Čuveni Škot je „maltretirao” i četvrtog arbitra Nila Svorbrika, a Pardju je izjavio da će Din biti razočaran zbog toga što nije preduzeo nikakvu akciju protiv Fergusona za vrijeme utakmice.

„Ja sam protestovao, ali nisam to radio na neprimjeren način. Novinari su juče radili terenski posao. Jedina osoba s kojom nisu razgovarali o tome je Barak Obama, jer je bio zauzet”.

„Na njihovu nesreću, ja sam menadžer najslavnijeg kluba na svijetu. Ne Njukasla, sićušnog kluba sa sjeveroistoka. Protestovao sam, ja uvijek protestujem i svi to znaju. Emocionalna sam osoba, ali nisam nikog uznemiravao”, rekao je Ferguson.

Najtrofejniji trener na Ostrvu se potom podsjetio da je upravo Pardju dobio dvije utakmice suspenzije i kaznu od 20.000 funti zbog neprimjerenog ponašanja i guranja pomoćnog sudije na utakmici protiv Totenhema, jer je smatrao da je lopta izašla van terena.

„Alan Pardju je našao za shodno da me kritikuje. On je najgori u maltretiranju sudija. On pokazuje prstom u njih i ruga im se. Nevjerovatno je da se on usudio da me kritikuje”, dodao je Ferguson.

Menadžer Mančester junajteda bi u sjutrašnjem meču protiv VBA mogao na klupu da stavi Šinđija Kagavu, koji je zbog povrede koljena van terena od oktobra.

Nemanja Vidić je pod velikim znakom pitanja, jer je poslije meča sa Svonsijem osjetio bol u koljenu, zbog čega nije igrao protiv Njukasla, a još 10-ak dana neće biti ni Vejna Runija.