Falkao je sada bio nedovoljan, Barsa bolja od Atletika

Barselona poslije 17 kola ima devet bodova više od prvog pratioca Atletika, dok je Real predaleko - bivši šampion sada kasni 13 bodova.
2 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2012. 22:51h

Nakon ovakve pobjede nad Atletikom iz Madrida valjda je svima kristalno jasno da Barselona nema dostojnog protivnika u Primeri.

Četiri gola u mreži "kolčonerosa" (4:1) najbolje odslikavaju ko je Barsa, iako je Radamel Falkao opet bio taj koji je otvorio utakmicu - perfektim lob udarcem, i to lijevom nogom, poigrao se sa Viktorom Valdesom, donio prednost svog tima...

Atletiko je u tim trenucima parirao bez problema, a onda ga je projektil Adrijana Koreje sa 20 metara presjekao i okrenuo sve na stranu Barse.

Kada je izgledalo da će se na odmor otići remijem na scenu je stupio Serhio Buskets, koji je manirom majstora "prodao lažnjak", a onda i poslao loptu u mrežu protivnika.

I kada je već Barsa okrenula utakmicu, onda je bio red i da Lionel Mesi da svoj dopinos. Dva gola, za ukupno 90. u ovoj godini, bila su dovoljna da se poslije ovog derbija priča o njemu, a ne o Falkau.

Barselona poslije 17 kola ima devet bodova više od prvog pratioca Atletika, dok je Real predaleko - bivši šampion sada kasni 13 bodova.

Ovakvo stanje na tabeli došlo je nakon novog kiksa Madriđana u prvenstvu - bod je sastavu Žozea Murinja oteo Espanjol (2:2), i to golom u 88. minutu.

"Espanjol nacrtao put Murinju", napisala je "Marka" koja odavno želi da vidi leđa Portugalcu.

Real je bio u minusu, ali je preko Kristijana Ronalda i Fabija Koentraa došao na svoje, činilo se i do tri boda. Ipak, Albin je dva minuta prije kraja zaledio "Bernabeu".

Ni Murinjo nije imao kud - nakon meča je priznao da nije navikao na ovakvu situaciju.

"Nijednom nisam bio u ovakvom minusu u prvenstvu. Ovakva situacija je nešto novo. Pokušaćemo da promijenimo stvari u ligi, ali je to skoro nemoguće. Moraćemo, ipak, jer smo mi Real", kazao je Murinjo.

Valensija je izgubila kod kuće od Rajo Valjekana (1:0), a Andrija Delibašić je bio na klupi.

Bonus video: