Venger pred smjenom nakon bruke?

"Na terenu je bilo više od 80 miliona eura. Arsenalu je i taj kvalitet bio malo da se nosi sa Bredfordom", napisao je ironično tabloid "San"...
67 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 15:03h

Problemi ne zaobilaze Arsena Vengera - nakon eliminacije iz Liga kupa od četvrtoligaša Bredforda, i to s gotovo najboljim timom na terenu, budućnost francuskog stručnjaka u Londonu je u magli.

I navijači su odavno okrenuli leđa Vengeru, jer Arsenal predugo čeka na trofej (još pd 2005. godine).

"Na terenu je bilo više od 80 miliona eura. Arsenalu je i taj kvalitet bio malo da se nosi sa Bredfordom", napisao je ironično tabloid "San".

U startnoj postavi "tobdžija" na "Koral vindous" stadionu bili su Vojteh Šćešnji, Bakari Sanja, Per Mertezaker, Tomas Vermalen, Kijeran Gibs, Santi Kasorla, Aron Ramzi, Džek Vilšir, Lukas Podolski, Žervinjo i Fransis Kohelan. Kasnije su ušli i Tomaš Rosicki, Aleks Okslejd-Čembrlen i Maruan Šamak...

"Ekipa je dala sve što je mogla u ovom trenutku, ne mogu da je krivim. Igralo se i po jako klizavom terenu. Ne treba zanemariti ni zasluge Bredforda, koji je počeo odlično, branio se jako dobro cijeli meč", rekao je Venger.

Francuz naizgled nije preteško prihvatio ovu eliminaciju, ali mu sigurno nije svejedno, pogotovo ako zna za podatak da je pobijeđen od tima koji je ljetos na pojačanja potrošio svega sedam i po hiljada funti!

Interesantno, sav taj novac je dat za Džejmsa Hansona, koji je stigao iz niželigaša Gislija.

Bredford je trenutno četvrtoplasirani tim u Četvrtoj ligi, a od Arsenala ga dijeli čak 64 mjesta ako se računaje profesionalne lige u Engleskoj.

Ovaj tim, koji dolazi iz grada svega 14 kilometara udaljenog od Lidsa, bio je član Premijer lige u sezonama 1999/2000. i 2000/01...

Arsenal je, inače, od Bredforda ispao nakon penala - od pet šuteva londonski tim je promašio tri. Vengera su "izdali" Kasorla, Šamak i Vermalen.

U regularnom toku je bilo 1:1, a Arsenal je do izjednačenja stigao u 88. minutu golom Vermalena.

Sastav s "Emirejtsa" ove sezone ne briljira ni u prvenstvu - nakon 16 kola drži sedmo mjesto na tabeli sa 15 bodova manje od lidera Mančester junajteda.

Galerija

Bonus video: