Mogren pobjedom nad Mornarom spustio zavjesu na jesenju polusezonu

Strijelci za Budvane bili su Grbović u 2. i Ivanović u 67. minutu, dok je Bogdanović u 14. minutu postigao pogodak za Barane.
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2012. 14:51h

Mogren je pobjedom nad Mornarom spustio zavjesu na jesenju polusezonu. Ne bi, međutim, bilo nepravedno ni da je današnji okršaj na Kampu Fudbalskog saveza imao drugačiji epilog, jer su oba rivala imala više povoljnih šansi po teškim uslovima za igru. A Budvani su pobjedničke želje najavili već u drugom minutu - Grbović je nakon prodora i asistencije Vujovića sa peterca pogodio mrežu iskusnog Radanovića.

Ispostavilo se da je to bio samo uvod u seriju uzbuđenja po raskvašenom terenu, jer su počele da se ređaju šanse, polušanse, šutevi sa distance...Minut nakon vođstva Vujović je dobro šutirao (golman Barana je bio siguran), dok je na drugoj strani Bogdanović u 11. minutu šutirao pravo u Butorovića, dok je tri minuta kasnije donio izjednačenje.

Ofanzivni vezista Mornara iskoristio je ubačenu loptu Sekulića i elegantno pronašao bliži ugao Butorovićevog gola. Ubrzo je uzvratio formalni domaćin - Bojić je glavom šutirao preko prečke, a potom Vujović još dva puta oprobao šut. Fudbalerima Mornara je, međutim, pripao finiš poluvremena - prvo su Kacić i Ćulafić zaprijetili, dok je Markovićev pokušaj glavom nakon lijepe akcije u 34. minutu “zaključio” uzbuđenja.

Interesantno da je drugo poluvrijeme počelo uz pomoć reflektora, koji su “razgrnuli” sivilo na Starom aerodromu...No, kiša je sve jače padala, teren postajao teži, pa nije ni čudo da je tempo bio blaži nego u prvom dijelu. Mogren je u nastavku prvi zaprijetio - Pržica je sa oko 25 metara dobro šutirao, a Radanović skrenuo loptu u korner. Potom je rezervista Barana Vukmarković u 66. minutu propustio odličnu šansu za preokret, dok je na drugoj strani minut kasnije Ivanović natrčao na loptu i preciznim šutem sa 15-ak metara obradovao Budvane.

"Prezadovoljan sam zbog pobjede. U prvom dijelu utakmica je bila dobra, dok se u nastavku vodila rovovska borba...Imali smo i malo sreće da damo gol u drugom dijelu. Mi iz stručnog štaba osjećamo posebno zadovoljstvo, jer nismo mogli da računamo na šestoricu fudbalera. Mladi igrači su pokazali da imaju ogroman potencijal", kazao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Barani su zaustavljeni nakon sjajne serije u posljednjih pet mečeva (četiri pobjede i remi sa Sutjeskom).

"Znao sam da će biti teško po ovakvom terenu koji ne odgovara mojoj ekipi. Imali smo šansi u prvom dijelu, potom i u nastavku prije primljenog gola. Neće nam biti lako ni na proljeće, moramo da imamo jaču klupu, da unaprijedimo puno toga. Nadam se, međutim, da će drugi dio sezone biti bolji nego jesen", rekao je Saša Petrović, trener Mornara.

MOGREN - MORNAR 2:1

Podgorica - Kamp FSCG. Gledalaca: 100. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Grbović u 2. i Ivanović u 67. minutu za Mogren, a Bogdanović u 14. minutu za Mornar. Žuti karton: Radovanović (Mornar).

Mogren: Butorović 7, Ivanović 7, Bojić 7, Radišić 7, Popović 7, Lagator 6,5 (Ćosić), Brnović 7, Pržica 6,5 (Gardašević), Grbović 7 (Milošević), Vujović 7, Đoković 6,5.

Mornar: Radanović 7, Rajković 6,5, Bubanja 7, Vojvodić 7, Radovanović 6,5, Sekulić 7, Obradović 6,5, Bogdanović 7, Ćulafić 6,5, Kacić 6 (Džanović, Damjanović), Marković 6 (Vukmarković).

Bonus video: