Bekam na posljednjoj utakmici osvojio titulu sa LA Galaksijem

„Galaksi je u mom srcu i tu uvijek ostaje. Mnogo sam godina proveo u ovom klubu i proživio sjajne uspjehe”, rekao je Bekam nakon trijumfa nad Hjuston Dajnamom
0 komentar(a)
Dejvid Bekam, Foto: Beta/AP
Dejvid Bekam, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2012. 11:30h

LA Galaksi je odbranio titulu prvaka u američkoj MLS ligi, pošto je preokrenuo meč protiv Hjuston Dajnama i slavio sa 3:1.

Golove za četvrtu krunu, i to u reprizi prošlogodišnjeg finala, postigli su Omar Gonsales, Lendon Donovan (iz penala) i Robi Kin.

U centru pažnje je, ipak, bio Dejvid Bekam, koji je odigrao posljednju utakmicu za „galaksiju”. Čovjek koji je podigao popularnost fudbala u SAD je izašao sa terena u 95. minutu, uz ovacije sa tribina.

„Galaksi je u mom srcu i tu uvijek ostaje. Mnogo sam godina proveo u ovom klubu i proživio sjajne uspjehe. Ova odbrana titule je nešto predivno, jer smo do nje opet došli pred svojim navijačima”, rekao je Bekam.

Bivšđi engleski reprezentativac se oprostio od kluba u koji je došao 2007. godine. „Svaki kraj je tužan, pa tako i ovaj. Ali, nastaviću da budem uz Galaksi, kao što ću i dalje promovisati i ovu ligu, sport i klub. Biće mi izuzetno drago da jednog dana svi zajedno izgradimo još jaču MLS ligu”.

Na pitanje o budućnosti, Bekam je za kraj rekao:

„Stvarno nemam nikakvu ideju gdje ću nastaviti karijeru”.

Bonus video: