Real protiv Atletika, Ronaldo protiv Falkaa

Iako na “Santjago Bernabeu” dva madridska velikana igraju tek duel 14. kola, za Real bi neuspjeh značio i oproštaj od titule, pošto mu Barselona bježi 11 bodova.
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 15:10h

Aktuelni prvak Španije Real Madrid je na velikom iskušenju, a nema pravo na grešku i to u velikom gradskom derbiju sa Atletikom.

Iako na “Santjago Bernabeu” dva madridska velikana igraju tek duel 14. kola, za Real bi neuspjeh značio i oproštaj od titule, pošto mu Barselona bježi 11 bodova.

A Atletiko se poslije niza godina neuspjeha vraća na najveću scenu. Izabranici Dijega Simeonea su drugi sa tek tri boda manje od lidera, a što-šta u njegovoj ekipi podsjeća na 1995. godinu, u kojoj je popularni El Ćolo u dresu “kolčonerosa” osvojio prvenstvo i Kup Španije.

Njegov povratak donio je Atletiku pehar u Ligi Evrope, ali i u Super kupu Starog kontinenta u kojem su se “kolčonerosi” poigrali sa šampionom Evrope, Čelzijem.

S druge strane, Žoze Murinjo je protiv Alkojana u Kupu Španije upisao i 400. pobjedu u trenerskoj karijeri, ali zaostatak na tabeli i poraz od Betisa u prethodnom kolu ne ostavljaju “merengese” mirnima.

Požar je upaljen na “Bernabeuu”, i uzalud su Murinjova uvjeranja da ima potpunu podršku čelnika Reala. Stihiju bi mogao da ugasi samo još jednom briljantnom pobjedom nad najljućim gradskim rivalom.

To se i podrazumijeva u najtrofejnijem svjetskom klubu, jer Real već 24 utakmice nije izugubio od Atletika. Real je u seriji od osam pobjeda nad gradskim rivalom, koji je posljednji put pobijedio još 30. oktobra 1999. godine. U međuvremenu, Atletiko je samo četiri puta osvajao po bod.

Ali, sada je u Atletiku opet Simeone, a tu je i fenomenalni napadač Radamel Falkao, čiji se profesinalni debi kao najmlađeg profesionalnog igrača u istoriji Kolumbije (13 godina), poklopio sa posljednjom pobjedom Atletika u derbiju.

Upravo okršaj pistolerosa, Falkaa i Ronalda, trebalo bi da obilježi utakmicu zbog koje u Madridu “režu vene”.

Galerija

Bonus video: