Čelik ne želi da dozvoli Zeti da uđe u ritam

Svjesni odgovornosti „metalurzi“ su odlučni da Zetu ugoste na najbolji mogući način, ali ujedno i isprate bez bodova...
0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.12.2012. 09:38h

Na zatvaranju jesenje sezone u Nikšiću, fudbaleri Čelika pokušaće pobjedom nad Zetom da se oproste od svojih simpatizera.

U domaćem taboru svjesni su da ih čeka nimalo lak zadatak, s obzirom na to da će Golubovčani pokušati da stignu do bodova koji su im potrebni za očuvanje prvoligaškog statusa.

No, svjesni odgovornosti „metalurzi“ su odlučni da Zetu ugoste na najbolji mogući način, ali ujedno i isprate bez bodova...

"Sigurno da trenutni položaj na tabeli ne daje pravu sliku o Zeti. To je, ipak, ona ista ekipa koja je ne tako davno na dobar način predstavljala crnogorski fudbal u Evropi. Pitanje je trenutka kada će ući u pobjednički ritam. Vjerujem, međutim, da imamo dovoljno kvaliteta da nakon neuspjeha protiv Petrovca u minulom kolu odreagujemo kako treba. Pobjeda nam je potrebna kako bismo se zadržali u vrhu tabele gdje nam je i mjesto".

"Imali smo nekoliko kikseva na svom terenu, zbog čega smo vrlo oprezni kada je u pitanju novi meč. Imamo obavezu da se pobjedom oprostimo od svojih simpatizera, a nakon toga da na miru napravimo analizu jesenje polusezone", rekao je Zijad Adrović, vezista Čelika.

Današnji meč će zbog kartona propustiti Dilian Kolev, Boris Bulajić i Stevan Račić.

Nakon eliminacije iz Kupa, u Zeti i naredni meč doživljavaju kao šansu da poprave vrlo nezavidan status u prvenstvu. Ekipa iz Golubovaca prije nekoliko dana poražena je od Budućnosti u revanšu četvrtfinala Kupa na Trešnjici (0:2), ali je trener Darko Šuškavčević ohrabren igrom koju su pružili njegovi puleni...

"Sigurno da nam neće biti nimalo lako, Čelik je jedna od boljih ekipa u ligi. Ali, ukoliko odigramo kao protiv Budućnosti, možemo da se nadamo da ćemo osvojiti bodove. U ovoj situaciji su nam tri boda neophodna, nadam se da će igrači ispoštovati dogovoreno. Pokušaćemo da iznenadimo domaćina", kazao je Šuškavčević.

Zeta ne može da računa na Ivana Novovića, koji je isključen u minulom kolu protiv Sutjeske, te Aleksandra Dabića, koji je sakupio kartone.

Čelik - Zeta

Nikšić - Stadion Čelika. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić, Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Čelik (4-4-2): Banović - Dubljević, Ilić, Vuković, Bulatović - Adrović, Simić, Kasapi, Agović - Zorić, Ivanović.

Zeta (4-3-2-1): Radović - Radulović, Kaluđerović, Cavnić (Vujačić), M. Dabić - Burzanović, Božović, Z. Peličić - Došljak, Boljević - Korać.

Bonus video: