Sudijska komisija: Dabanović svirao nepostojeći penal

Zbog tog propusta, kao i nekoliko sitnijih propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera, učinak Dabanovića je ocijenjen kao razočaravajuće suđenje.
73 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Dabanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Dabanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2012. 21:03h

Zeta je oštećena u prvom meču četvrtfinala Kupa Crne Gore, jer je Komisija za suđenje ocijenila da je sudija Nikola Dabanović pogriješio kada je u 51. minutu utakmice dosudio penal iz kojeg je Budućnost postigla drugi pogodak (misli se na start Radulovića nad Nikačem).

Zbog tog propusta, kao i nekoliko sitnijih propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera, učinak Dabanovića je ocijenjen kao razočaravajuće suđenje.

Budućnost je, inače, slavila sa 2:0 u prvom meču na svom terenu, a potom istim rezultatom i u revanšu na Trešnjici.

Na tri revanš utakmice četvrtfinala Kupa Crne Gore suđenje je bilo dobro.

Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio arbitra Nikolu Vođevića sa dobro suđenje (očekivani nivo) u neprihvatljivo suđenje na utakmici Budućnost - Mladost u kojoj je aktuelni šampion slavio sa 1:0.

Vođević je učinio više propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera. U 25. minutu trebalo je da dosudi kazneni udarac za Mladost kada je napadač sa brojem 11 (Seratlić) sapleten na liniji kaznenog prostora domaćih.

Umjesto toga, sudija je dosudio indirektan slobodan udarac za Budućnost i pokazao žuti karton Seratliću. Navodi se da je sudija pogriješio i u 86. minutu kada nije svirao penal za domaćina nakon starta gostujućeg igrača sa brojem 3 (Ćetkovića) nad jednim fudbalerom domaćih u svom kaznenom prostoru.

Komisija je, pregledavši dva raspoloživa snimka koji prikazuju situaciju iz suprotnih uglova, konstatovala da je sudija Savo Vujović na meču Čelik - Petrovac (0:2), napravio "jednu jasnu sudijsku grešku" kada je dosudio kazneni udarac za goste u 68. minutu.

Snimci nedvosmisleno pokazuju da je lopta pogodila igrača Čelika sa brojem 19 (Bulatovića) u lijevu, a ne u desnu ispruženu ruku koja nije bila u prirodnom položaju. Uzimajući u obzir blizinu igrača koji je uputio šut, jačinu udarca kao i prirodan položaj lijeve ruke, komisija je potvrdila ocjenu kojom je kontrolor ocijenio sudiju (ispod očekivanja sa jednom jasnom greškom).

Bonus video: