Zeta protiv Budućnosti: Formalnost ili zaplet?

Plasman u polufinale već su obezbijedili Grbalj, Čelik i Mladost, ako se ne dogodi čudo danas će im se pridružiti Budućnost. Ipak, Podgoričani su oprezni...
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.11.2012. 09:11h

Prije šest godina Zeta je napravila podvig i nadoknadila poraz od 2:0 iz prvog meča protiv Budućnosti, danas teško da će se ponoviti slična priča - aktuelni šampion veliki je favorit na Trešnjici u odloženom revanšu četvrtfinala Kupa, nakon pobjede od dva razlike bez primljenog gola na svom stadionu prošle srijede.

Plasman u polufinale već su obezbijedili Grbalj, Čelik i Mladost, ako se ne dogodi čudo danas će im se pridružiti Budućnost. Ipak, Podgoričani su oprezni...

"Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani do samog kraja. Igraćemo kao da nam je za prolaz potrebna pobjeda", kaže sve bolji štoper Budućnosti Mihailo Tomković, koji napominje da je 2:0 lijep, ali i opasan rezultat.

"Ako Zeta da gol može sve da se zakomplikuje, potrudićemo se da ne dođe do toga. Vjerujem, s druge strane, da ćemo mi zatresti njihovu mrežu u prvom poluvremenu. Ako se to dogodi biće nam puno lakše i definitivno bismo obezbijedili plasman u polufinale".

Trener Radislav Dragićević neće rizikovati, pa će na teren najjači mogući sastav, uz moguću korekciju u formaciji (dilema je jedan ili dva klasična napadača. Budućnost, inače, ima odličan bilans na Trešnjici u prvenstvu, posljednji put je poražena prije tačno četiri godine (3:2), od tada je slavila čak četiri puta, uz jedan remi...

"Zeta igra slabije ove godine, u prvenstvu, ali to nas neće zavarati, njihov kvalitet je puno veći od onog što trenutno prikazuju", zaključuje Tomković.

U Zeti se, jasno, nadaju da mogu do polufinala.

"Dok god se igra postoji i nada, zato vjerujemo da ćemo uz mnogo agresivniju igru u odnosu na prvi meč učiniti revanš zanimljivim", kaže Darko Šuškavčević, trener Zete.

Ne bi bilo prvi put da se Zeta plasira u narednu rundu Kupa nakon poraza od 2:0 u prvom meču u gostima. Osim pomenutog legendarnog dvomeča protiv Budućnosti 2006, Zeta je prošle sezone pobjedom od 3:0 na Trešnjici nadoknadila poraz od Sutjeske od 2:0 u prvoj utakmici.

"Neće biti lako, ali volja i želja postoje, na osnovu onoga što su igrači posljednjih dana pokazivali na treninzima. Rani gol bi nam olakšao posao, ali nije kasno ni ako povedemo u 80. minutu. Najvažnije je, dakle, da ne primimo gol", dodaje Šuškavčević, koji ne može da računa na suspendovanog Novovića i povrijeđenog Peličića.

ZETA - BUDUĆNOST (prvi meč 0:2)

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Sudija: Dejan Pajović (Cetinje). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) i Miloš Savović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Zeta: Radović - M. M. Radulović, Kaluđerović, Cavnić, Dabić - Božović, Burzanović, Otašević - Orlandić, Došljak - Korać.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Tomković, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, Golubović, Bošković - Nikač, Adrović.

Bonus video: