Remi Čelzija i Sitija, zvižduci Benitesu

Rezultatski - to i nije loše, jer su "plavci" na pet bodova manje od lidera Junajteda, ali Španac će imati druge stvari za rješavanje...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2012. 18:28h

Rafaela Benitesa čeka đavolski težak posao u Čelziju - vidjelo se već na debiju, bez obzira na to što je njegov tim igrao neriješeno s Mančester sitijem bez golova.

Rezultatski - to i nije loše, jer su "plavci" na pet bodova manje od lidera Junajteda, ali Španac ima druge glavobolje...

Prva i najvažnija je kako da pridobije navijače koji su odmah po dolasku stavili do znanja šta misle o njemu, a sve su potvrdili i u derbiju - pred meč na "Stamford bridžu" su ga dočekali zvižducima, a bilo je i onih s jasnom porukom "Rafa out"...

"Bio sam fokusiran samo na utakmicu, nisam gledao ka tribinama. Bio mi je važan samo tim i ono što se dešava na terenu", nije želio Benites da komentariše revolt navijača.

Sjenka Roberta di Matea

Navijači Čelzija nisu samo dočekali na nož Rafu, već su aplauzom pozdravili Roberta di Matea - u 16. minutu (broj 16 je Di Mateo nosio u dresu "plavaca") počela je pjesma čovjeku koji je donio Ligu šampiona, a kojeg je Roman Abramovič otjerao prije četiri dana.

"Samo je jedan Roberto di Mateo", pjevali su domaći navijači do kraja meča u kojem praktično da nije bilo stopostotne šanse.

"Potrebno nam je vrijeme. Što je moglo da se uradi za nekoliko dana, uradilo se, ali treba da nastavimo da radimo. Pozitivno je što smo dobro odradili posao u odbrani, ali kada smo napadali, naši bekovi su bili previše pasivni. Kako bih ocijenio svoj debi? To nije lako, ali bio je za sedmicu", dodao je Benites, koji nikada u karijeri nije izgubio od Sitija.

Španac je, međutim, tek treći menadžer u eri Romana Abramoviča (promijenio ih je devet) koji nije pobijedio na debiju, uz Andrea Viljaš-Boaša i Avrama Granta.

Manćini: Izgubili smo dva boda

Roberto Manćini je imao zanimljivo viđenje utakmice, iako je njegov tim opet bio blijed.

"Imali smo bolje šanse i mislim da smo izgubili dva boda, a ne osvojili jedan. Dominirali smo u prvom poluvremenu, ali smo posustali u nastavku", istakao je Italijan.

Totenhem je bio bolji od Vest Hema sa 3:1 (dva gola Džermejna Defoa i jedan Gareta Bejla), dok je Sautempton savladao Njukasl (2:0).

Liverpul je igrao bez golova u Svonsiju, a duel je obilježio i povratak Brendana Rodžersa na stadion "Liberti", prvi put od kada je ljetos otišao iz velškog kluba.

"Na ovom stadionu nikada ne možete reći da je remi loš. Ja najbolje znam koliko je teško igrati na "Libertiju", rekao je Rodžers.

Rezultati

Totenhem - Vest Hem 3:2 (Defo 44,64, Bejl 58 - Kerol 82)

Sautempton - Njukasl 2:0 (Laljana 34, Ramires 60)

Svonsi - Liverpul 0:0

Čelzi - Mančester siti 0:0

Galerija

Bonus video: